Biden avertizează asupra unui deficit alimentar și spune că se discută despre măsuri pentru atenuarea unei crize alimentare

Redacția mart. 24, 2022 0 comentarii
joe biden, presedinte american, sua, statele unite, casa albă, washington

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, afirmă că în cadrul discuţiilor desfăşurate joi, la Bruxelles, unul dintre subiecte a fost şi situaţia privind deficitul alimentar şi că acesta „va fi real”, scrie News.ro.

„În ceea ce priveşte deficitele alimentare, da, am discutat despre deficitele alimentare şi va fi ceva real. Preţul plătit ca urmare a sancţiunilor nu este plătit doar de Rusia, este plătit şi de multe alte ţări, inclusiv ţările europene şi ţara noastră, şi pentru că Rusia şi Ucraina au fost coşul de pâine al Europei, ca să dăm doar exemplu grâului. Dar am avut o discuţie lungă în G7 despre SUA, care este al treilea producător mondial de grâu, dar şi cu Canada care este un producător major şi am discutat amândoi. (…) Am discutat şi despre cum putem să convingem ţările europene şi pe toată lumea să pună capăt restricţiilor privind trimiterea de alimente în afara graniţelor”, a afirmat Joe Biden joi seară, la Bruxelles, la finalul sumit-ului G7.

Acesta precizează că se discută despre măsuri pentru atenuarea definitului alimentar dar şi despre investiţii semnificative din partea SUA pentru asistenţă umanitară, inclusiv hrană.

Sursa foto: Flickr / The White House

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *