Big Tech, companiile „Faang” consumă mai multă energie decât Portugalia și Grecia

bec becuri energie electrica lumina facturi Sursa foto: Pixabay

Într-un an, cele cinci Big Techs, Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Google, au consumat o cantitate de energie egală cu 49,7 milioane de megawați oră (MWh), mai mare decât Portugalia (48,4 milioane MWh) și Grecia (46,2 milioane MWh) şi aproape cât România (50 de milioane MWh), scrie publicația italiană Ansa, citată de Rador.

Din 2018 şi până în 2020, consumul de energie al celor cinci giganți americani listați pe piața Nasdaq aproape s-a triplat, ajungând de la 16,6, la 49,7 milioane MWh.

E ceea ce reiese din observatorul ESG Karma Metrix, care a analizat rapoartele de sustenabilitate ale familiei Faang (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google), prezentate de agenția de marketing digital, AvantGrade.com, în vederea Zilei Mondiale a Mediului Înconjurator.

Rapoartele ESG pe trei ani mai arată că cele 5 companii de tehnologie au emis 98,7 milioane de tone de CO2, mai mult decât întreaga Republică Cehă (92,1), cu o creștere totală a emisiilor totale de 17% din 2018 până în 2020. Cu toate acestea, studiul observă că “la companiile Apple și Google se remarcă semnele pozitive ale unei reduceri de CO2, datorită ponderii mai mari a surselor de energie regenerabilă și căutării active a eficienței energetice în centrele lor de date”. Trebuie reamintit că Internetul produce emisii de CO2 atât pentru modalitățile ineficiente de a crea site-uri web și aplicații, cât și pentru combustibilii fosili care alimentează centrele de date. Potrivit Global Carbon Project, dacă Internetul ar fi o națiune, ar fi a patra cea mai poluantă din lume.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *