Bitcoin a ajuns înspre pragul de 40.000 de dolari, după noi declarații ale fondatorului Tesla, Elon Musk

Redacția iun. 14, 2021 0 comentarii
bitcoin

Bitcoin s-a apreciat luni cu 9%, aproape de 40.000 de dolari, după un alt weekend de oscilaţii ale preţului, în urma mesajelor pe Twitter ale şefului Tesla, Elon Musk. Acesta a respins criticile privind influenţa sa pe piaţă şi a declarat că producătorul auto a vândut bitcoin, dar ar putea relua tranzacţiile, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Unii analiști consideră că asfel de fluctuaţii mari de la postările pe Twitter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active.

În ultimele săptămâni, fondatorul Tesla Inc. a influenţat semnificativ cursul celei mai importante monede digitale, după ce a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale şi a suspendat plăţile cu bitcoin. Duminică, într-un mesaj postat pe Twitter, Musk a anunţat că: “Tesla va relua tranzacţiile cu bitcoin când va exista o confirmare privind utilizarea, rezonabilă (aproximativ 50%) a energiei curate de către cei care minează, cu un trend viitor pozitiv”.

După acest mesaj, bitcoin a urcat în Asia la 39.838,92 dolari, iar în cursul zilei de luni înregistra un avans de 0,5%, la 39.189 de dolari.

“Dacă piaţa va continua să înregistreze aceste evoluţii fluctuante în funcţie de postările pe Twitter ale lui Elon Musk acesta va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuaţii mari de la postările pe Twitter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active”, a declarat recent Matt Maley, analist şef la Miller Tabak + Co.

Consumul mare de energie, generată prin arderea de combustibili fosili, este o problemă de durată a bitcoin. Firmele care se ocupă cu minarea de criptomonede utilizează sute de computere care funcţionează non-stop pentru a verifica tranzacţiile cu bitcoin. În pofida acestui lucru, în luna februarie, Elon Musk a anunţat că va investi 1,5 miliarde dolari din lichidităţile Tesla în bitcoin şi totodată a informat că Tesla va accepta plata cu bitcoin pentru vehiculele sale, pentru ca la începutul lunii mai să revină asupra acestei decizii. Chiar dacă între timp miliardarul şi-a revizuit punctul de vedere cu privire la criptomonede, acestea continuă să înregistreze pierderi de pe urma comentariilor sale.

Valoarea de piaţă a celor peste 7.000 de criptomonede urmărite de firma CoinGecko este cu aproximativ 800 de miliarde de dolari sub vârful de 2.600 miliarde de dolari înregistrat la începutul lunii mai. La rândul său, cotaţia bitcoin este cu 20.000 de dolari sub recordul atins la mijlocul lunii aprilie. Musk ș

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.