Bitcoin scade cu 10%, după ce China a intensificat represaliile asupra pieței crypto

Carmen Radu iun. 21, 2021 0 comentarii
Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown

Bitcoin s-a prăbușit cu aproape 10% luni, în contextul în care China și-a intensificat represaliile asupra principalilor mineri de bitcoin, scrie Reuters. Bitcoin a scăzut până la 32.094 dolari, cel mai scăzut nivel din ultimele 12 zile, trăgând în jos și alte monede mai mici.

Cea mai mare criptomonedă din lume, îndelung afectată de volatilitate, a pierdut peste 20% din valoare în ultimele șase zile și a scăzut la jumătate față de maximul său din aprilie, de aproape 65.000 de dolari.

Scăderea vine pe fondul unei represiuni tot mai mari a Chinei asupra criptomonedelor, autoritățile din provincia Sichuan din sud-vest ordonând vineri închiderea proiectelor de minare de bitcoin.

Consiliul de stat al Chinei a promis luna trecută că va reduce mineritul și comerțul de Bitcoin, ca parte a unei serii de măsuri de control al riscurilor financiare.

Producția de bitcoin din China a reprezentat anul trecut aproximativ 65% din producția globală, potrivit datelor de la Universitatea din Cambridge, Sichuan fiind al doilea cel mai mare producător.

Banca centrală a Chinei a transmis luni că a convocat recent câteva bănci și instituții de plată, îndemnându-i să reducă tranzacțiile cu criptomonede.

Banca Agricolă a Chinei (AgBank), al treilea cel mai mare împrumutator din China, a transmis că respectă îndrumările Băncii Populare din China și va efectua diligențele pentru a elimina activitățile ilegale care implică exploatarea și tranzacțiile cu criptomonede.

Ethereum, rival al Bitcoin, care tinde să se deplaseze în tandem cu Bitcoin, a scăzut cu până la 12%, sub 2.000 de dolari, pentru prima dată în aproape o lună.

Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.