Bitcoin stabilește un nou record, tranzacționându-se la peste 63.000 de dolari înaintea listării Coinbase. Raliu și pentru Ethereum și Dogecoin

Carmen Radu apr. 14, 2021 0 comentarii
Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown

Bitcoin a atins marți un nou record și a crescut cu 2,32% până la 63.158 dolari, continuând o creștere fulminantă care a adus câștiguri de peste 800% într-un singur an, scrie MarketWatch. Și Ethereum și Dogecoin sunt la niveluri maxime, în acest context.

UPDATE 16.18 Bitcoin a trecut pentru prima dată peste nivelul de 64.000 de dolari, pe măsură ce cererea investitorilor a crescut pe fondul debutului public al Coinbase Global, potrivit Bloomberg.

Creșterea vine în contextul în care Departamentul Muncii al Statelor Unite a raportat că prețurile de consum din SUA au crescut cu 2,6% anual.

Un impact mai mare ar putea veni datorită listării de miercuri a platformei de tranzacționare de criptomonede Coinbase, care conferă sectorului de monede digitale mai multă credibilitate.

Peter Tchir, strateg la Academy Securities, a declarat că intensificarea tensiunilor dintre Rusia și Ucraina ar putea juca, de asemenea, un rol în creșterea Bitcoin.

Nu toată lumea este fan bitcoin: un sondaj realizat de Bank of America printre administratorii globali de fonduri a arătat că 74% dintre aceștia consideră că Bitcoin este într-o bulă.

Alături de un nou maxim istoric pentru bitcoin, Ethereum are un avans de 7,7% astăzi și se tranzacționează la peste 2.300 de dolari pentru prima dată.

Dogecoin este în creștere cu 25% la peste 0,09 dolari pentru prima dată, iar Ripple își continuă raliul remarcabil, cu o creștere de 35% până la 1,87 dolari.

Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *