Blocaje de aprovizionare pentru piața auto românească din cauza invaziei ruse a Ucrainei

Redacția mart. 11, 2022 0 comentarii
ford, masini, fabrica, auto

Industria auto a semnalat blocaje în importurile de piese esenţiale pentru producţia de autoturisme pe care, până în prezent, le-a achiziţionat de pe piaţa din Rusia, dar şi din Ucraina, dar vom acţiona aplicat şi venim în sprijinul companiilor din sector, a susţinut ministrul Economiei, Florin Spătaru, după o întâlnire pe care a avut-o cu reprezentanţi din sectoarele industriale cu aport semnificativ la PIB-ul României.

“România a ieşit din starea de alertă, însă continuă să se confrunte cu o criză economică creată de conflictul militar dintre Ucraina şi Republica Rusă, care s-a adăugat peste o presiune deja resimţită de industrie din cauza creşterii preţurilor la energie. În cadrul task force-ului organizat la Ministerul Economiei la care au participat principalele ramuri industriale direct afectate de izbucnirea conflictului militar de la graniţa noastră, am reuşit să conturăm o imagine în concordanţă cu nevoile reale din piaţă, astfel încât să putem acţiona aplicat şi să venim în sprijinul acestora”, a afirmat Spătaru, conform unui comunicat al Ministerului Economiei.

Demnitarul a menţionat, totodată, că industria auto a semnalat blocaje în ceea ce priveşte importurile unor piese esenţiale pentru producţia de autoturisme ce erau achiziţionate de pe piaţa din Federaţia Rusă şi din Ucraina.

“De asemenea, reprezentanţii industriei au semnalat şi blocaje de transport marfă în portul Constanţa. În acest context, am considerat oportună, la una dintre întâlnirile viitoare din cadrul task force-ului, participarea Autorităţii Vamale Române pentru discuţii aplicate despre condiţiile de import din state UE şi non-UE. Cea mai acută problemă rămâne, însă, creşterea preţului la energie electrică şi gaze pentru marii consumatori, iar măsurile de sprijin din partea Guvernului sunt imperioase”, a precizat Florin Spătaru.

Ford Craiova Sursa foto: gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *