Directorii generali ai Băncii Transilvania SA și OTP Bank plănuiesc să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a încheia un acord privind vânzarea unității din România a creditorului maghiar, potrivit unor persoane familiare cu discuțiile, scrie Bloomberg.
Președintele-director general al OTP, Sandor Csanyi, și directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik, intenționează să se întâlnească pe 17 ianuarie, au declarat două persoane, care au cerut să nu fie identificate, discutând despre informații confidențiale.
Negociatorii plănuiesc să pună la punct detaliile ofertei Băncii Transilvania înaintea întâlnirii, deși este puțin probabil ca prețul propus să se schimbe, a spus una dintre ele.
O altă persoană a confirmat că întâlnirea este planificată pentru săptămâna viitoare.
OTP, care a devenit unul dintre cei mai mari creditori din Europa Centrală și de Est după o serie de achiziții, își vinde activitatea din România în conformitate cu un plan de cesionare a unităților în care nu a reușit să își majoreze cota de piață la nivelurile vizate.
Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, se află în discuții avansate pentru a achiziționa unitatea, pe care firma de brokeraj Concorde, cu sediul la Budapesta, a evaluat-o la aproximativ 400 de milioane de euro, a relatat Bloomberg pe 7 decembrie.
În timp ce atât Csanyi, cât și Tetik fac eforturi pentru a ajunge la un acord, înțelegerea ar putea să se destrame, potrivit unei persoane care cunoaște discuțiile. Negocierile s-au împotmolit din cauza potențialelor implicații financiare ale proceselor în curs împotriva unității OTP din România, care implică presupuse fraude comise de angajații de acolo, a declarat persoana respectivă.
Purtătorii de cuvânt ai OTP și ai Băncii Transilvania au refuzat să comenteze.
România se află pe un val de achiziții bancare, deoarece creditorii din Europa de Vest încearcă să se extindă în regiune și să profite de perspectivele de creștere economică mai mari. UniCredit SpA a convenit în octombrie anul trecut să cumpere unitatea locală a Alpha Bank, împreună cu o participație la creditorul grec. Intesa Sanpaolo SpA este, de asemenea, în curs de achiziționare a First Bank din România de la proprietarul său cu capital privat.