Bloomberg: Europa se pregătește pentru o iarnă mai rece decât anul trecut odată cu sosirea La Niña / Iarna ar putea fi totuși blândă în comparație cu mediile pe termen lung/ Valurile de frig ar putea pune în continuare presiune pe rețelele electrice

linie electrica curent zapada, iarna Sursa foto: Pixabay

Se preconizează că iarna din Europa va fi mai rece decât anul trecut – a treia cea mai blândă înregistrată de Germania – pe măsură ce o La Niña slăbită ajunge în sfârșit, dar va fi totuși mai caldă decât mediile pe termen lung, scrie Bloomberg.

Conform meteorologilor, Franța, Regatul Unit și Scandinavia vor fi cele mai reci zone ale Europei în luna octombrie. În schimb, sud-estul Europei și sudul Spaniei vor rămâne probabil calde, potrivit Maxar Technologies Inc. Atena, care a fost afectată de valuri de căldură și incendii de vegetație în timpul verii, ar putea înregistra temperaturi de 32C la începutul lunii, potrivit Weather Services International.

O serie de ierni blânde au ajutat Europa să treacă peste o criză energetică pe măsură ce se îndepărtează de dependența de gazul rusesc. Valurile de frig ar putea pune în continuare presiune pe rețelele electrice din regiune, La Niña aducând de obicei temperaturi mai scăzute în Europa.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Se preconizează că sezonul va fi mai cald decât normalul pe 10 ani și decât normalul pe 30 de ani, dar mai rece decât anul trecut”, a declarat Matthew Dross, meteorolog la compania de prognoză Maxar.

Există o probabilitate de 83% ca La Niña, o răcire ciclică a Pacificului, să ia formă în noiembrie, decembrie și ianuarie, în creștere de la 74% în urmă cu o lună, a declarat luna trecută Centrul american de predicție climatică. Acest fenomen poate duce la secetă în California, Brazilia și Argentina și la ploi în Indonezia și Australia, precum și la răcirea vremii în Europa.

„Un eveniment La Niña slab/moderat este prognozat pentru iarnă, ceea ce implică, în general, temperaturi mai scăzute decât cele normale în vestul Europei, astfel încât ne așteptăm la unele perioade mai reci în noiembrie și decembrie”, a declarat Andrew Pedrini, meteorolog la serviciul de prognoze Atmospheric G2.

Pedrini a adăugat că temperaturile relativ scăzute și precipitațiile peste normal ar putea aduce noi ninsori în unele părți ale continentului. Luna trecută, furtuna Boris a aruncat 1,5 metri de zăpadă în Alpii austrieci.

La Niña ar putea, de asemenea, să reducă viteza vântului la începutul iernii, potrivit lui Maxar’s Dross, cu impact asupra generării de energie regenerabilă.

În următoarele săptămâni, o serie de furtuni din Atlantic este probabil să lovească vestul și nordul Europei la fiecare câteva zile,

Înalta presiune la vest de Africa va rămâne aproape staționară, forțând furtunile să traverseze Atlanticul de Nord și să ajungă în vestul și nordul Europei la fiecare câteva zile cel puțin până la jumătatea lunii octombrie, potrivit lui Tyler Roys, meteorolog la AccuWeather Inc. Unele sisteme tropicale vor fi absorbite de aceste furtuni, ducând la precipitații abundente.

„Unele dintre aceste sisteme vor recidiva probabil spre Europa, creând o incertitudine considerabilă în modelele meteorologice, pe lângă faptul că pot perturba modelul general”, a declarat Pedrini de la Atmospheric G2.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: