Boeing urmează să lanseze primul său avion nou în aproape cinci ani, într-un acord cu 50 de aeronave cu Qatar Airways

Redacția ian. 29, 2022 0 comentarii
Boeing 787 Dreamliner

Boeing se pregătește să lanseze avionul de marfă 777X, primul său model nou în aproape cinci ani, cu un angajament de 50 de avioane din partea Qatar Airways, scrie Bloomberg.

Anunțul urmează să coincidă cu o întâlnire dintre emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, și președintele american Joe Biden, la Washington, pe 31 ianuarie.

Potențialul acord de câteva miliarde de dolari ar ajuta la ilustrarea relațiilor comerciale dintre cele două națiuni și ar putea fi dezvăluit la Casa Albă, deși locația este încă în curs de stabilire.

Qatar Airways este așteptată să plaseze o comandă fermă pentru aproximativ 15 dintre aeronave, versiunea cargo a celui mai mare avion cu reacție bimotor de la Boeing. O combinație de opțiuni și conversii ale comenzilor existente ar reprezenta restul acordului.

Acordul vine în momentul în care directorul executiv al Qatar Airways, Akbar Al Baker se află într-un dispută cu Airbus SE pentru eventualele defecte ale unei versiuni pentru pasageri ale avioanelor sale A350. Producătorul european de avioane a dezvăluit anul trecut o versiune cargo a A350-1000 pentru a contesta deceniile de dominație ale Boeing pe piața avioanelor cargo.

Disputele cu autoritățile de reglementare au întârziat debutul comercial al primei aeronave de pasageri 777X cu cel puțin trei ani până la sfârșitul anului 2023. Este neobișnuit ca un producător de avioane să vândă o variantă de cargo înainte ca versiunea pentru pasageri să ajungă pe piață.

Mișcarea Boeing reflectă piața puternică a avioanelor de marfă pe măsură ce comerțul electronic crește, precum și lupta cu care se confruntă cu vânzarea avioanelor de 400 de locuri pe o piață de călătorii anostă.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *