Bolojan cere finanţarea centurii metropolitane Oradea prin Programul Anghel Saligny. Noua şosea va avea o lungime de 17 kilometri, iar costul estimat este de 250 de milioane lei

Inel rutier metropolitan-1

Consiliul Judeţean Bihor, condus de Ilie Bolojan a decis astăzi să solicite finanţare de la buget, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru construirea „inelului metropolitan” un drum nou, în zona de sud a municipiului Oradea, care va străbate comunele Nojorid, Sânmartin și Oșorhei. Pe traseul șoselei vor fi construite două pasaje, două viaducte și vor fi amenajate patru intersecții giratorii.

Valoarea estimată a proiectului este de 250 de milioane lei, iar durata de implementare va fi de 84 de luni.

„E un proiect important care va asigura o mobilitate metropolitană foarte bună, alături de celelalte proiecte care sunt pe rol în acest moment. De exemplu, dacă cineva vine de la Arad sau Timișoara pe drumul expres și vrea să meargă la Băile Felix, nu mai intră în Oradea, coboară de pe drumul expres la Livada, intră pe centura Nojorid, ajunge imediat pe acest inel rutier și în 3 minute este la Cordău, la girație, coboară și intră direct în stațiune. De asemenea, dacă cineva vrea să meargă din zona Hidișel înspre Cluj-Napoca, nu mai intră pe centura Oradea, prin Sânmartin, urcă pe acest inel și iese spre Oșorhei. Acest pachet de proiecte va rezolva circulația în zona metropolitană a Municipiului Oradea pe o rază de 20-30 de kilometri în anii următori, această zonă fiind cea mai aglomerată. În partea de nord urmează să facem o altă asociere pentru a realiza în parteneriat proiectul centurii Biharia și drumul de legătură dintre această centură și localitatea Paleu”, a explicat Ilie Bolojan.

Municipiul Oradea are o şosea de centură la profil de 4 benzi şi pasaje peste intersecţiile principale, pe care le-a construit Compania de Drumuri. De asemenea, anul viitor vor începe lucrările şi pentru drumul de legătură cu A3 Autostrada Transilvania. Pe lângă Drumul Expres Oradea – Arad, un alt proiect preluat de la Ministerul Transporturilor este Centura Beiuş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *