Booking a închiriat 8.000 mp în U Center, proiect de birouri dezvoltat de Forte Partners, în cel mai mare contract de închiriere de până acum în 2022

u center Sursa foto: Forte Partners

Booking a închiriat 8.000 mp în proiectul de birouri U Center, dezvoltat de Forte Partners. Acolo, Booking va organiza un Centru Inaugural de Excelență din București, România, un hub pentru forța de muncă specializată și înalt calificată, cele mai bune practici din industrie, dezvoltare de software și oportunități de colaborare pentru funcțiunile Cybersecurity, IT și Finanțe ale Booking Holdings și diverselor sale  branduri și divizii de business inclusiv Booking.com,, Priceline, Agoda, KAYAK, OpenTable și Rentalcars.com. Odată cu semnarea acestei tranzacții, spațiile de birouri din prima fază a U Center, în suprafață totală închiriabilă de peste 32.000 de metri pătrați, sunt închiriate în proporție de 100%.

„Suntem onorați și mândri de faptul că Booking Holdings, o companie care selectează cu multă atenție spațiile de birouri în care își desfășoară activitățile în toate țările în care este prezentă, a ales U•Center pentru noul său Centru de Excelență”, declară Elena Tecuță, Leasing Manager Forte Partners. „Această tranzacție marchează închirierea în procent de 100% a spațiilor de birouri din prima fază a U•Center și reprezintă o confirmare solidă a strategiei Forte Partners de a dezvolta proiecte office sustenabile, construite cu grijă pentru companiile chiriașe, pentru angajații lor, precum și pentru comunitățile din zonă.”

Tranzacția prin care Booking Holdings a închiriat peste 8.000 de metri pătrați în prima fază a U Center a beneficiat de consiliere din partea Alinei Calciu, Head of Advisory & Transaction Services|Occupier în cadrul companiei de consultanță imobiliară CBRE Romania.

“Această tranzacție va genera câteva sute de noi locuri de muncă de calitate în București și suntem nu doar mândri că am contribuit la realizarea acesteia, ci și încrezători în piața locală de birouri, care atrage din ce în ce mai multe companii Fortune 500, fapt ce plasează România la același nivel cu piețele mai mature din regiunea CEE”, explică Alina Calciu, Head of Advisory & Transaction Services | Occupier CBRE România, adăugând: “În plus, este un indicator foarte bun pentru 2022 faptul că încheiem în ianuarie o tranzacție care reprezintă 10% din totalul de cerere nouă și expansiune de anul trecut.”

Prima fază a proiectului office U Center a fost finalizată în trimestrul al treilea al anului 2021 și a obținut certificările LEED Platinum cu scorul 85, unul dintre cele mai mari obținute în România în versiunea LEED v4 și WELL Health&Safety, care atestă siguranța clădirii din punct de vedere sanitar în contextul COVID-19.

Lucrările la a doua fază a proiectului de birouri au fost demarate în a doua jumătate a anului 2021. Cele două faze ale U Center cumulează o suprafață totală închiriabilă de 63.000 de metri pătrați de spații de birouri, inclusiv o componentă de retail la parterul clădirilor.

Forte Partners, fondat în 2014,  a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 450 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial. Alte proiecte în valoare de 100 de milioane de euro sunt planificate pentru lansare în 2022. Compania este controlată de Geo Mărgescu și frații Jabra.

În trecut, Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, proiectul office The Bridge, vândut către Dedeman cu 20 de milioane de euro, proiectul rezidențial Londra 27 și a finalizat proiectul rezidențial Aviației Park. Forte Partners a dezvoltat Inițiativa Sector 0 – Millo Offices și Tandem, proiecte office premium destinate profesiilor creative în centrul Bucureștiului – și U Center faza 1, a doua fază fiind în prezent în dezvoltare.

Booking Holdings este liderul mondial în călătorii online și servicii asociate oferite consumatorilor și partenerilor locali în mai mult de 220 de țări și teritorii, dar a fos afectat grav de pandemie, Bloomberg indicând faptul că grupul fondat în Olanda intenționează să renunțe la 4.000 de angajați.

Sursa foto: Forte Partners

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *