Boom imobiliar alimentat de pandemie. Prețurile globale ale locuințelor, cea mai rapidă creștere din 2006

constructii imobiliare foto pexels-mary-whitney

Prețurile locuințelor din întreaga lume cresc cu cel mai rapid ritm de înainte de criza financiară globală, ca urmare a unei frenezii observate în locuri precum Noua Zeelandă sau Canada și Singapore în timpul pandemiei, scrie Bloomberg.

Prețurile medii ale locuințelor au crescut cu 7,3% în cele 12 luni până în martie, cel mai rapid ritm de la al patrulea trimestru al anului 2006, arată raportul Knight Frank’s Global House Price Index.

Turcia s-a situat în fruntea listei, înregistrând o scumpire de 32%, urmată de Noua Zeelandă, cu 22,1%, iar SUA au ocupat locul cinci cu 13,2%, cea mai puternică creștere din decembrie 2005.

Stimulul fiscal și monetar masiv pentru a întări economiile în timpul crizei de sănătate a stârnit un boom imobiliar la nivel mondial. Acest lucru alimentează, de asemenea, îngrijorări legate de bule imobiliare și mai multe țări au luat deja măsuri pentru a calma piața.

Noua Zeelandă a eliminat stimulentele fiscale pentru investitorii imobiliari, iar guvernul se așteaptă ca inflația prețurilor locuințelor să încetinească până la doar 0,9% până în iunie anul viitor. China a luat o serie de măsuri pentru a limita dezvoltatorii și împrumuturile bancare către sector.

„Odată ce guvernele adoptă măsuri, iar măsurile de stimulare fiscală urmează să se încheie la sfârșitul acestui an pe o serie de piețe, cumpărătorii vor fi probabil mai puțin exuberanți”, a transmis Knight Frank în raport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *