Bosch va investi 3 miliarde de euro în producția europeană de cipuri

semiconductori placa

Grupul de tehnologie Bosch va investi 3 miliarde de euro în producția de cipuri până în 2026, inclusiv în deschiderea a două noi centre de dezvoltare și extinderea fabricii din Dresda, a anunțat compania miercuri, potrivit Reuters.

Investiția, pentru care Bosch va căuta finanțare de la Uniunea Europeană în cadrul Proiectelor importante de interese comune europene (IPCEI), ar trebui să sporească capacitatea de producție a cipurilor a Europei pe o piață globală încă dominată de jucători din SUA și Asia.

„Europa poate și trebuie să își valorifice propriile puncte forte în industria semiconductorilor. Obiectivul trebuie să fie producerea de cipuri pentru nevoile specifice ale industriei europene”, a declarat directorul executiv al Bosch, Stefan Hartung.

Anul trecut, Bosch a deschis o fabrică de cipuri de 1 miliard de euro în Dresda, o investiție record în încercarea de a-și dezvolta capacitățile pe piața în creștere a cipurilor pentru echiparea mașinilor autonome și electrice pe fondul penuriei globale.

Un total de 170 de milioane de euro vor fi cheltuiți în noile centre de dezvoltare din Reutlingen și Dresda, iar 250 de milioane de euro vor fi cheltuiți pentru extinderea șantierului existent din Dresda.

Cum vor fi cheltuite fondurile rămase nu a fost încă decis, a spus Hartung.

CEO-ul se așteaptă ca blocajele aprovizionării cu cipuri, de la rețelele de transport maritime tensionate până la o capacitate scăzută de producție, să continue încă câteva luni, chiar dacă inflația ușurează presiunea asupra unor părți ale sectorului prin reducerea cererii de bunuri de larg consum scumpe.

Cipurile Bosch trebuie să fie expediate din Germania în Malaezia și înapoi în procesul de producție, ceea ce înseamnă că orice perturbare a transportului ar putea adăuga săptămâni la termenele de livrare, a spus Hartung.

„Există zone în care cu siguranță cererea va scădea, astfel încât să puteți comanda sume substanțiale în orice moment… există totuși și zone în care nu a fost adăugată atât de multă capacitate și cererea este încă foarte mare”, a spus el.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *