BREAKING Banca Gazprom și trei televiziuni rusești intră sub sancțiuni SUA/ Se suspendă licențele exporturilor de materiale nucleare speciale în Rusia/ Americanii nu mai pot da consultanță financiară rușilor

G4Media mai 8, 2022 1 comentarii
joe biden, presedinte american, sua, statele unite, casa albă, washington

Banca Gazprom, exportatorul de gaze rusesc, și trei televiziuni apropiate Kremlinului intră sub sancțiuni SUA, anunță BBC, în urma întâlnirii G7. De asemenea, Comisia de reglementare nucleară a SUA suspendă licențele exporturilor de materiale nucleare speciale către Rusia. Tototdată, americanii nu mai au voie să dea consultanță financiară sau să țină contabilitatea rușilor.

Măsurile luate împotriva executivilor Gazprombank au fost primele care au implicat brațul comercial al gigantului rus al gazelor.

Până acum, SUA și aliații săi au evitat să impună măsuri împotriva băncii exportatorului de gaze, pe fondul temerilor că acestea ar putea duce la penurii de gaze pentru clienții din UE.

Noile restricții de control al exporturilor au fost menite să afecteze în mod direct efortul de război al lui Putin, inclusiv controale asupra motoarelor industriale, motoarelor și ventilatoarelor. În tandem, UE va impune, de asemenea, controale suplimentare asupra produselor chimice care contribuie la efortul militar rusesc, a declarat oficialul.

Casa Albă a mai spus că Comisia de reglementare nucleară va suspenda licențele pentru exporturile de materiale nucleare speciale către Rusia.

Liderii celor mai industrializate șapte economii ale lumii – G7 – au adoptat, de asemenea, o declarație comună în urma unei întâlniri online la care a participat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite BBC. Întâlnirea a avut ca scop un dialog despre cum poate fi ajutată Ucraina mai mult în războiul declanșat de Rusia în 24 februarie.

Sursa foto: Wikimedia Commons – Flickr / Gage Skidmore

Comentarii

 1. Frumoasa poza.

  Unde-mi sunt restul comentariilor de la restul articolelor ? Inca n-am inteles cine cenzureaza .

  E de ‘sus’ ? De ubersus ? De Ursus ? Chiar nu inteleg.

  Am crezut ca buggurile G4Media raman pe G4Media … Cine sa mai inteleaga ce e si cu libertatea de exprimare … Hail Biden !

  Daca nu ia si al 2-lea mandat, se alege praful de lumea asta. Singura alternativa ar fi sa-l bage pe Trump la puscarie pana atunci si chiar au 10 000 de motive.

  Un cetatean obisnuit daca facea tot ce-a facut Trump isi lua doua sentinte pe viata.

  Ce sa faci, “White America” …

  P.S. : We don’t forget. We don’t forgive.

  Nici nu stiu de unde trebuie sa inceapa America sa plateasca. N-au bani nici pt. ei, dapai toate Daunele mentionate de Chomsky …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *