BREAKING Canadienii de la RockTech Lithium vor să investească 400 de milioane de euro în România, într-o fabrică de componente pentru bateriile mașinilor electrice

audi, baterii

Canadienii de la RockTech Lithium vor să construiască în România o fabrică pentru producția de componente pentru bateriile mașinilor electrice, investiție ce se va ridica la 400 de milioane de euro, anunță Guvernul român.

Potrivit Executivului român, premierul Nicolae Ciucă va participa luni, la ora 11.000, la ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere cu RockTech Lithium pentru a construi o fabrică în România, investiție de 400 de milioane de euro, pentru producția de materii prime/componente de tehnologie climatică (hidroxid de litiu) pentru bateriile litiu-ion destinate industriei auto. La semnare va fi prezent și ministrul Energiei, Virgil Popescu, și președintele și CEO-ul companiei Dirk Harbecke.

Este interesant că anunțurile anterioare ale companiei privind fabrica nu menționează România, ci Germania.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Rock Tech Lithium este o companie germano-canadiană cu sediul în Vancouver, care extrage materia primă pentru hidroxidul de litiu din proiectul său minier din Lacul Georgia din Ontario, Canada. O așa-numită „fabrică de transformare” urmează să fie construită acum în regiunea Lusacia din Brandenburg pentru a rafina resursa, potrivit electrive.com.

În octombrie, Rock Tech Lithium a anunțat construirea unei fabrici de producție pentru hidroxid de litiu pentru baterii în Guben, Brandenburg, Germania – la 60 de kilometri de fabrica Tesla din Grünheide. În plină funcționare, uzina de producție pentru hidroxid de litiu pentru baterii (convertor) este de așteptat să producă 24.000 de tone de hidroxid de litiu anual pentru bateriile a 500.000 de mașini electrice. Proiectul Rock Tech se află în prezent într-un stadiu avansat de planificare. Compania estimează volumul investițiilor la aproximativ 470 de milioane de euro.

Unitatea de producție urmează să creeze 160 de locuri de muncă, iar finalizarea fabricii este planificată pentru 2024. La finalul lunii februarie, compania a transmis că a depus documentația necesară pentru prima autorizație parțială pentru construcția fabricii.

Cu toate acestea, compania subliniază în mod explicit că realizarea planurilor depinde de angajamentele de finanțare din partea statului german.

Potrivit producătorului de litiu, decizia pentru Guben a fost precedată de o căutare la nivel european pentru o locație. Regiunea selectată a obținut un punctaj bun datorită „tradiției industriale îndelungate și infrastructurii existente”, scria anterior electrive.com.

Compania nu menționa deloc România.

Rock Tech Lithium Inc. a fost fondată în 1996 și este o companie de dezvoltare a litiului cu sediul în Canada. Compania are operațiuni în Canada și Germania care urmăresc să furnizeze hidroxid de litiu pentru industria auto. RockTech Lithium este listată la TSX Venture și la Bursa de Valori din Frankfurt.

Citește și:

BREAKING Gigantul german Varta ia în calcul România pentru o fabrică de baterii pentru mașini electrice, investiție de un miliard de euro

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Care vor fi salariile angajatilor?
    Tot pe salariul minim sau un pic peste?
    Sclavia e in floare in RO si voi editorialistilor numiti asta cu atat de mare tam-tam “BREICHING” !!!???!!!

  2. Atragand tot mai multe investii ,cresc si salarii,daca guvernul nu liberalizeaza complet piata muncii si nu vin din Pachistan toti.

  3. Și unde va fi construită fabrica pe teritoriul Românicăi??? Tot în Vestul Românicăi??? Ca apoi să se mire unii ca proștii de unde decalajul de bunăstare/sărăcie dintre partea de Vest a țării și partea de Est a țării…
    Vai de plua noastră.

    Vestul țării înfloritor, iar cei dinspre estul țării…jale, sărăcie, neajunsuri, subdezvoltare.

  4. Pai cred ca acolo e coruptia prea mare si investitorii nu se incumeta sa mearga.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.