BREAKING Marcel Ciolacu lansează o nouă discuție: rediscutarea taxării firmelor: ”Munca în România e impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului”

G4Media mai 23, 2022 1 comentarii
bani economii financiar

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a ridicat luni în premieră discuția despre rediscutarea impozitării companiilor.

”Ce vă pot spune: în acest moment munca în România e impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului. Aici, în cadrul coaliției, trebuie să avem aceste discuții, să găsim linia de echilibru între impozitaeea muncii și impozitarea capitalului. Cu alte cuvinte, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc to greul economiei. Venim și echilibrăm acest lucru sau nu?”a spus Ciolacu.

Întrebat în mod repetat de reporteri cum va fi realizată această ”echilibrare”, Ciolacu a refuzat să spună, adăugând doar că ”veți vedea cu propunerile cu care va veni dl ministru al Finanțelor la coaliție”.

Întrebat de reporteri dacă va fi majorată taxarea capitalului, Ciolacu a spus că ”trebuie să găsim un echilibru între impozitarea muncii și a capitalului. Anul acesta nu se vor modifica taxele. Posibil nici la anul. Suntem în prag de criză economică, oameni buni. Nu poți să ții tot deficitul României pe spatele celor care muncesc. nu putem să-i omorâm pe cei cu venituri mici și să nu avem o clasă de mijloc. Nu poți să nu stimulezi serviciile și să menții o cotă unică aberantă”. (Sursa foto: Unsplash / Towfiqu Barbhuiya)

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.