BREAKING OMV Petrom anunță că a semnat contractul pentru dezvoltarea infrastructurii Neptun Deep, în valoare de 1,6 miliarde euro

offshore, sonda offshore, gaze marea neagra, neptun deep, platforma maritima Foto: Facebook/ OMV Petrom

OMV Petrom anunță semnarea unui contract cu Saipem S.p.A. și Saipem Romania SRL pentru dezvoltarea infrastructurii Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre, care ar urma să producă primele cantități de gaze în 2027, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București (BVB). Contractul se ridică la o valoare de aproximativ 1,6 miliarde euro.

„În cadrul contractului, Saipem va furniza servicii de management, proiectare, achiziții, fabricare, asamblare, transport maritim, instalare, testare și punere în funcțiune pentru instalațiile offshore din cadrul proiectului”, se menționează în informarea de la BVB.

Potrivit OMV Petrom, contractul include testarea și punerea în funcțiune a stației de măsurare a gazelor naturale și a secțiunilor de lângă țărm și de pe uscat ale conductei de producție a gazelor naturale, care vor fi construite de alți contractori.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Contractul are o valoare totală estimată de aproximativ 1,6 miliarde euro, ce se va împărți în mod egal între OMV Petrom și Romgaz Black Sea Limited, parteneri în Acordul de Operare pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep.

Saipem este o companie multinațională italiană de servicii pentru câmpuri petroliere și una dintre cele mai mari din lume în acest domeniu. Până în 2016 a fost o subsidiară a companiei italiene de petrol și gaze Eni, care a rămas acționar minoritar în Saipem.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Neptun Deep este cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre. OMV Petrom și Romgaz vor investi până la 4 miliarde de euro pentru faza de dezvoltare a proiectului. Neptun Deep va genera o producție de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale, România urmând să devină cel mai mare producător de gaze naturale din UE.

Infrastructura necesară pentru dezvoltarea zăcămintelor offshore de gaze naturale Domino și Pelican Sud include 10 probe, 6 în ape adânci (circa 1000 metri) și 4 în ape puțin adânci (circa 100 metri), 3 sisteme de producție submarine și rețeaua de conducte colectoare asociate, o platformă offshore în zona de apă cu adâncimea de 100 de metri, conducta principală de gaze către țărm (circa 160km) și stația de măsurare a gazelor Tuzla.

În cadrul contractului, Saipem va furniza servicii de management, proiectare, achiziții, fabricare, asamblare, transport maritim, instalare, testare și punere în funcțiune pentru instalațiile maritime din cadrul proiectului.

În plus, contractul Implică testarea și punerea în funcțiune, pentru stația de măsurare a gazelor naturale, și secțiunile de lângă țărm și de pe uscat ale conductei de producție gaze, care vor fi construite de alți contractori.

Atribuirea contractului s-a făcut in urma unui proces public de achiziție.

Alessandro Puliti, CEO Saipem, a declarat că ”vom folosi echipa noastră locală, din cadrul Centrului Tehnologic de lângă Ploiești, pentru testarea materialelor care vor fi utilizate pentru instalațiile offshore. Acest centru reunește 200 de cercetători și experți, iar 95% dintre ei sunt români”.

OMV Petrom este controlat de statul austriac, cu statul român acționar majoritar, iar Romgaz e controlat de statul român. Fiecare companie deține 50% din compania de proiect, iar OMV Petrom e liderul asocierii.