BREAKING OTP Bank ar fi fost de acord să vândă unitatea din România către Banca Transilvania – Bloomberg

Banca Transilvania OTP Bank

OTP Bank, cel mai mare creditor din Ungaria, este pe cale să vândă unitatea sa din România către Banca Transilvania SA în primul trimestru, potrivit unor persoane familiare cu discuțiile, scrie Bloomberg.

Un acord ar putea fi anunțat în curând, au declarat două surse, în timp ce o a treia a spus că acordul va fi anunțat înainte de sfârșitul primului trimestru.

OTP și Banca Transilvania, cel mai mare creditor din România, s-au apropiat de un acord după ce directorii lor executivi s-au întâlnit săptămâna trecută, potrivit persoanelor respective.

Discuțiile sunt în curs de desfășurare de la sfârșitul anului trecut, când Banca Transilvania a apărut ca ultimul ofertant rămas în discuțiile pentru achiziționarea unității.

Firma de brokeraj Concorde, cu sediul la Budapesta, a evaluat tranzacția la 350 de milioane de euro.

Reprezentanții OTP și ai Băncii Transilvania au refuzat să comenteze.

OTP, care a devenit una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală și de Est după o serie de achiziții, a decis să își vândă activitatea din România ca parte a unei strategii de cesionare a unităților cu o cotă de piață mai mică.

Este cea mai recentă tranzacție bancară în curs de realizare în România, care se află pe un val de achiziții, deoarece creditorii din Europa de Vest încearcă să se extindă în regiune pentru a profita de o creștere economică relativ mai rapidă într-o țară care a reușit să evite recesiunea.

În octombrie, UniCredit SpA a convenit să cumpere unitatea locală a Alpha Bank, împreună cu o participație în cadrul creditorului grec.

Intesa Sanpaolo SpA este, de asemenea, în curs de achiziționare a First Bank din România de la proprietarul său cu capital privat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *