Bucureștiul, inclus în top 10 locuri din lume de vizitat unde s-au turnat filme și seriale celebre

169085060_4111474865543897_2812733706247671126_n Sursă foto: Grădina Botanică "D. Brandza", Universitatea din București

Sicilia, Alberta și București se află în top trei orașe de vizitat unde s-au turnat serialele și filmele celebre, potrivit unui top realizat de Tripadvisor. De la plajele siciliene din The White Lotus până la spălătoria cu monede din Everything Everywhere All at Once, Tripadvisor prezintă 10 locații de filmare pe care publicul le poate adăuga pe lista de călătorie în acest an.

1. Sicilia, Italia

Cu plaje aurii, orașe baroce și vibrații de vis, Sicilia este escapada italiană perfectă. Este, de asemenea, locul unde se turnează cel de-al doilea sezon al serialului The White Lotus, o comedie-dramă neagră de succes care urmărește aventurile dezordonate ale mega-bogaților.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Palatul San Domenico (stațiunea White Lotus din viața reală) se află în centrul a tot ceea ce se întâmplă. Aflându-se pe vârful unei stânci, hotelul de lux oferă priveliști superbe la Muntele Etna și la ocean, unde turiștii pot rezerva o cameră.

Dincolo de hotel, public poate explora alte locații iconice de filmare din Taormina: Teatrul Antic, un amfiteatru grecesc masiv care a fost construit în secolul al III-lea î.Hr. sau o plimbare pe Corso Umberto, strada principală vibrantă a orașului.

2. Alberta, Canada

Deși serialul are loc în SUA, această provincie din Canada pregătește terenul pentru The Last of Us, un serial TV post-apocaliptic bazat pe jocul video de succes cu același nume. Povestea se învârte în jurul a doi supraviețuitori care încearcă să salveze omenirea după o epidemie funciară mortală.

Fanii serialului se pot plimba prin centrul orașului Calgary sau Edmonton din Alberta și vedea obiective turistice  prezente în The Last of Us.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Alberta este între iunie și august, când temperaturile sunt calde și plăcute – perfecte pentru activități în aer liber.

3. București, România

În București, capitala României, a fost filmat celebrul serial al Netflix, Wednesday. Interioarele emblematicei academiei din serial au fost filmate în casele istorice Casa Niculescu-Dorobanțu și Palatul Monteoru. Aceasta din urmă este situată de-a lungul monumentului istoric Calea Victoriei. Turiștii pot ajunge și la Castelul Cantacuzino din Bușteni, care a servit ca exterior al academiei. Turiștii pot inclusiv vizita castelul.

Scenele din seră au fost filmate în Grădina Botanică din București. Această grădină de 18 hectare găzduiește o mulțime de pini impunători, un iaz cu nuferi și o grădină de plante medicinale.

4. Atlanta, Statele Unite.

Black Panther este unul dintre cele mai revoluționare filme cu supereroi din ultima vreme, iar continuarea sa, Wakanda Forever, nu este diferită. Deși majoritatea celor două filme au fost filmate în studiouri, există câteva locații din Atlanta pe care turiștii le pot vizita: High Museum of Art, unde Erik Kilmonger fură o armă din vibranium în primul film, și City Hall, care apare în scena post-credit. La 30 de minute de mers cu mașina se află ferma Bouckaert Farm din Chattahoochee Hills, fundalul bătăliei dintre Dora Milaje și Border Tribe.

5. Galway, Irlanda

În regia lui Martin McDonagh, The Banshees of Inisherin este o comedie neagră despre prietenie. Sau, mai exact, sfârșitul brusc al uneia… și consecințele dezastruoase care decurg de aici.

În timp ce Inisherin poate fi o insulă fictivă, Inishmore nu este. Este cea mai mare dintre insulele Aran din comitatul Galway – plină de peisaje dramatice, cum ar fi câmpuri verzi întinse și așezări vechi. Telespectatorii vor putea recunoaște Dún Aonghasa, un celebru fort de piatră care se află chiar lângă cabana lui Pádraic și a lui Siobhán.

Pentru a ajunge la Inishmore, turiștii trebuie să ia o croazieră cu feribotul din Galway, iar dacă aceștia vor să profite de o vacanță tipic irlandeză, pot face o excursie de o zi la Cliffs of Moher.

6. Euboea, Grecia

Cea de-a doua insulă grecească ca mărime a servit ca loc de filmare pentru comedia satirică Triunghiul tristeții, de două ori câștigătoare a Palme d’Or, a lui Ruben Östlund. În film, o croazieră de lux și ceea ce a mai rămas din oaspeții săi bogați și din echipaj sunt blocați pe o insulă pustie – filmată pe plaja Chiliadou din insula Euboea.

Premiată drept cea mai bună locație de film europeană din 2022 de către Rețeaua Comisiei Europene de Film, această plajă de pietriș are verdeață luxuriantă, munți înalți, peisaje stâncoase și chiar peșteri secrete. Plaja Chiliadou este deosebit de populară printre rulote, iar pe mal există, de asemenea, o secțiune pentru nudiști.
La o oră și jumătate de mers cu mașina de Chiliadou Beach se află Khalkis (sau Chalcis), principalul oraș din Euboea. Aici, turiștii pot vizita obiective turistice de top, precum Castelul Karababa, Casa Roșie și Podul din Khalkis, unde pot vedea un fenomen interesant al mareelor: schimbarea direcției apei la fiecare șase ore.

7. Los Angeles, Statele Unite ale Americii

Multe scene importante din „The Fabelmans”, un film dramatic inspirat vag din tinerețea regizorului Steven Spielberg, au fost filmate în Los Angeles, pe plaja Zuma Beach.

Teatrul din film este teatrul iconic Orpheum Theater pe care turiștii îl pot vizita.

Los Angeles a fost scena multor filme și emisiuni emblematice. Pentru a le vedea pe toate, turiștii se pot alătura unui tur și explora platourile de filmare ale altor succese de top de la Hollywood.

8. Busan, Coreea de Sud

Orașul portuar plin de viață din Coreea de Sud este cunoscut pentru plajele, templele și fructele de mare proaspete. Este, de asemenea, locul unde a fost filmat o mare parte din „Decision to Leave”, un film de succes sud-coreean de mister romantic din 2022. Acest film premiat urmărește o poveste de dragoste captivantă între un detectiv și suspectul său.

9. Roma, Italia

Multe filme emblematice au fost filmate în capitala italiană Roma, iar acum este momentului filmului Fast X, cea mai recentă parte a francizei Fast & Furious,

Trailerul îl prezintă pe Vin Diesel stând în fața anticului Colosseum, dar și a altor obiective romane precum Ponte Umberto I și Piața Giuseppe Garibaldi. Turiștii pot explora Colosseumul în cadrul unui tur ghidat. De asemenea, filmul a fost turnat în Genzano, un oraș Castelli Romani aflat la o oră de mers cu mașina de centrul Romei, și pe străzile Via Bruno Buozzi și Via Italo Belardi. Vara este o perioadă excelentă pentru a vizita Roma, iar turiștii nu ar trebui să rateze Festivalul anual al florilor Infiorata din iunie, când covoare de flori uimitoare acoperă străzile orașului.

10. Hiroshima, Japonia

Filmul de Oscar 2022 pentru cel mai bun lungmetraj internațional Drive My Car urmărește călătoria unui director de teatru îndurerat. A fost filmat în întregime în Japonia, și mai ales în prefectura Hiroshima.

Printre locațiile prezente în film, pe care turiștii le pot vizita, se numără Podul Akinada, Parcul Memorial al Păcii din Hiroshima și Turnul Orizuru din Hiroshima.

Turiștii pot rezerva o cameră la Grand Prince Hotel Hiroshima, hotelul prezent în film, unde a stat personajul principal.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: