Bulgaria: Camerele video din sistemul care verifică taxele de drum nu vor putea fi utilizate pentru sancționarea șoferilor care depășesc viteza legală până la jumătatea anului 2024

speed camera, radar fix, camera viteza Sursa foto: pexels.com

Utilizarea camerelor din sistemul de taxare pentru amenzi pentru depășirea vitezei va fi amânată până la jumătatea anului 2024, a dezvăluit ministrul Dezvoltării Regionale, Andrey Tsekov, scrie Novinite. El a precizat că, în prezent, șoferii nu pot fi amendați pentru depășirea vitezei pe baza acestor camere necertificate.

Contrar declarațiilor oficiale anterioare care indicau integrarea sistemului de taxare cu poliția rutieră pentru emiterea de amenzi electronice pe baza vitezei medii, această implementare va mai dura câteva luni.

Întârzierea indică faptul că este puțin probabil ca amenzile în temeiul Legii privind circulația rutieră să apară până la mijlocul anului 2024. Sistemul de taxare cuprinde 295 de camere fixe și 55 de camere mobile, în așteptarea certificării pentru utilizarea de către poliție.

Ministrul a evidențiat un experiment în curs de desfășurare pentru a măsura viteza medie a mașinilor pe o șosea de mare viteză din nordul Sofiei. Rezultatele au scos la iveală faptul că una din patru mașini se deplasa cu viteze care depășeau limita.

 

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *