Bulgaria: Unele hoteluri de la Marea Neagră vor să renunțe din 2024 la pachetele all inclusive

Sunny Beach, plaja, plaja Bulgaria Sursa foto: www.jet2holidays.com

Din cauza creșterii prețurilor alimentelor, unii hotelieri nu vor mai oferi pachete all-inclusive de anul viitor, potrivit Asociației Hotelurilor și Restaurantelor Bulgare din Varna, scrie Novinite.

Cu toate acestea, alți experți din industrie spun că, pentru a fi competitivi pe piața turistică, hotelierii trebuie să ofere all inclusive.

“Există o neînțelegere generală a ceea ce este și ce înseamnă all-inclusive. În Turcia, de exemplu, există multe hoteluri care preferă strategia all inclusive pentru că sunt situate în mijlocul pustietății. Nu există nimic în apropiere care să fie văzut ca punct de reper, așa că serviciile lor se concentrează pe menținerea turiștilor complet în complex. Grecia a respins all-inclusive în majoritatea locurilor, deoarece grecii își prețuiesc tavernele și au spus că vor să păstreze economia locală cu ajutorul acestora. Stațiunile noastre de la Marea Neagră au fost create pe baza all-inclusive, am numit-o pensiune completă, pentru că nu exista un loc unde oaspeții să mănânce în afara hotelului. All-inclusive există în Bulgaria de peste 60 de ani și va continua să existe, acolo unde serviciul funcționează în beneficiul hotelierilor”, a declarat pentru televiziunea publică bulgară  directorul Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, Rumen Draganov.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

“Ne aflăm într-o luptă competitivă acerbă în turism. Cine este mai bun și cine știe cum să o facă, câștigă vizitatorii. Concurența constă în faptul că raportul preț-calitate trebuie să fie foarte bun, iar publicitatea trebuie să meargă pe bază de cuvânt. Vizitatorii recomandă locul rudelor și prietenilor lor”, a spus Draganov.

Serviciul all-inclusive este în continuă creștere de preț, iar acest lucru duce la creșterea prețurilor pentru vacanțele la mare. Prin urmare, hotelierii oferă acum doar micul dejun sau micul dejun și cina.

“Anul acesta, prețurile au ajuns la 700 – 900 de leva pe cameră cu un pachet all-inclusive. Vrem să fim mai competitivi, vrem să le oferim turiștilor posibilitatea de a alege, pentru că sunt turiști care la prânz preferă să meargă într-o excursie, preferă să fie în afara complexului hotelier”, a declarat președintele Asociației hotelurilor și restaurantelor bulgare din Varna, Pavlin Kosev.

Cu toate acestea, hotelierii din stațiunile de lângă Varna spun că turiștii vor să își plătească vacanța în întregime. Aceștia caută de obicei oferte care, pe lângă all inclusive, includ și umbrela și șezlongul.

“Cred că renunțarea la această formă nu este poate potrivită în acest moment, pentru că sezoanele sunt deja dificile. Poate că va fi o ieșire din țară dacă se va schimba forma de serviciu”, a declarat hotelierul Stella Deyanova.

Mulți turiști susțin vacanțele all-inclusive.

“Păi, stau mai liniștit, nu mă gândesc la mâncare și este mai convenabil pentru mine. Altfel, trebuie să mă gândesc la familie, la fiecare mic dejun, prânz, cină, unde vom mânca. Noi suntem pentru prima dată în Bulgaria, suntem în acest hotel cu oferta “all inclusive”, mâncarea este foarte bună, ne place”, spun turiștii străini.

Serviciul “all inclusive” este preferat de turiști, dar nu este avantajos din punct de vedere economic pentru hotelieri, spun unii dintre ei.

“Știți ce înseamnă să produci ceva care stă în vitrină, cineva umple niște farfurii și apoi le aruncă”, a declarat vicepreședintele Asociației hotelurilor și restaurantelor din Bulgaria, Atanas Dimitrov.

Despre serviciul all-inclusive se vorbește de mult timp, dar oferirea acestuia este încă o practică larg răspândită. Refuzul se poate aplica în cazul hotelurilor de lux vizitate de turiștii mai înstăriți.

“Hotelurile care au peste 300, 400, 500 de paturi, de 4 stele, așa e în Grecia, așa e în Turcia, se bazează pe all inclusive, pentru că așa cere tour-operatorul, așa cere clientul. Deci concurența pune presiune pe noi și, cel puțin în viitorul apropiat, nu văd o renunțare în masă la all inclusive pe litoralul nostru de la Marea Neagră, pentru că vom rămâne fără turiști”, a spus Stoyan Marinov.

Potrivit experților din industrie, echilibrul dintre prețul și calitatea ofertelor all-inclusive este dificil. Din cauza creșterii prețurilor alimentelor, vacanța de vara viitoare va costa cu aproximativ 5-10% mai mult.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: