Bursele din Tokyo și Hong Kong evoluează pe roșu, prețul petrolului continuă să crească

tokyo

Bursa din Tokyo, care a rezistat în ultimele trei ședințe, a revenit pe roșu marți, ca și Hong Kong, în fața continuării creșterii prețului petrolului și a ofensivei rusești în Ucraina, potrivit Le Figaro.

Indicele vedetă Nikkei a pierdut 1,68% la 26.393,03 puncte iar indicele extins Topix a cedat 1,96% la 1.859,94 puncte. Tokyo a urmat astfel tendința de pe Wall Street, care a închis pe roșu în fața escaladării conflictului ruso-ucrainean și a efectelor economice. La Hong Kong, indicele Hang Seng era și el în scădere puternică (-1,36% în jurul orei 06,00 GMT). „Situația în Ucraina se agravează, provocând îngrijorări legate de încetinirea economiei mondiale”, a comentat Mitsushige Akino, de la Ichiyoshi Asset Management, citat de agenția Bloomberg.

Riscul unei stagflații, o situație în care economia se confruntă cu o creștere slabă sau zero dar și cu o inflație ridicată, devine mai pregnant odată cu avansul prețurilor la materiile prime, a adăugat Akino.

Cotația petrolului își continuă ascensiunea viguroasă, în condițiile în care sancțiunile financiare împotriva Rusiei încep deja să-i afecteze exporturile și noi firme occidentale renunță la proiecte în Rusia.

În jurul orei 06,15 GMT, prețul barilului american WTI creștea cu 4,49% la 108,05 dolari iar cel al barilului Brent din marea Nordului câștiga 4,43% la 109,62 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *