Bursele europene au închis marţi în creştere cu cel puţin 3%, dar randamentele obligaţiunilor au scăzut

Redacția oct. 5, 2022 0 comentarii
Tranzactii bursa

Bursele europene au închis marţi în creştere cu cel puţin 3%, iar randamentele obligaţiunilor au scăzut, investitorii analizând majorările dobânzilor care au fost efectuate în ultima perioadă de către băncile centrale, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în creştere cu 3%, iar acţiunile companiilor din sectorul de călătorii şi agrement au urcat cel mai mult, cu 6,1% , toate sectoarele şi bursele majore fiind în teritoriu pozitiv.

De asemenea, componenta acţiunilor din sectorul tehnologiei a urcat cu 5%, iar cea industrială cu 4,2%.
Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 3,8%, CAC 40 al bursei din Paris cu 4,25%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 2,57%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 3,42%.

Lira sterlină a crescut marţi, după schimbarea dramatică a politicii guvernului Regatului Unit, iar randamentele obligaţiunilor suverane ale Marii Britanii au scăzut, de asemenea, după vânzările puternice de săptămâna trecută.

Evoluţia pozitivă a burselor din Europa vine după o revenire a Wall Street luni şi marţi.

Pieţele din SUA s-au redresat pentru a începe noua lună şi noul trimestru pe o notă pozitivă, deoarece randamentele titlurilor Trezoreriei au scăzut de la niveluri nevăzute în aproximativ un deceniu.

Luni a fost cea mai bună zi din 24 iunie pentru indicele Dow Jones, iar pentru S&P 500 cea mai bună zi din 27 iulie

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *