Caixabank ar putea să îşi vândă participaţia de 9,92% pe care o deţine la Erste Group

BCR Sediul central Bucuresti Bridge

Grupul bancar spaniol Caixabank a anunţat joi că analizează posibilitatea vânzării întregii sale participaţii de 9,92% pe care o deţine la grupul bancar austriac Erste Group Bank, proprietarul BCR, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Având în vedere preţul de 38,76 euro înregistrat joi seara de acţiunile Erste, participaţia deţinută de Caixabank are o valoare de piaţă de aproximativ 1,65 miliarde de euro.

Caixabank a precizat că ar putea să îşi vândă pachetul 5,4% din acţiunile Erste pe care le deţine în mod direct şi de asemenea va analiza dacă va soluţiona contractele swap pentru alte 4,5% din acţiunile băncii austriece. Încheierea unei tranzacţii va fi influenţată de condiţiile de pe piaţă iar acţiunile deţinute în mod direct ar putea fi oferite unui cumpărător identificat anterior, a precizat grupul spaniol într-un comunicat de presă difuzat joi seara.

Caixabank face parte dintr-un sindicat care regrupează unii dintre cei mai importanţi acţionari de la Erste Group. Pachetul de acţiuni deţinut de acest sindicat ar putea scădea până la aproximativ 20%, a apreciat Erste Foundation, care reprezintă sindicatul acţionarilor.

Caixabank a fost în mare parte un acţionar pasiv la Erste Group iar participaţia sa a făcut parte din eforturile grupului austriac de a respinge eventualele oferte ostile de preluare. La începutul acestui an, Caixabank a preluat rivalul mai mic Bankia şi în prezent încearcă să respecte solicitările organismelor de reglementare conform cărora băncile ar trebui să se concentreze pe operaţiunile lor de bază.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group. BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 21 de centre de afaceri şi 22 de birouri mobile dedicate companiilor şi 431 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. Banca are o reţea naţională de peste 2.000 de bancomate şi 15.300 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.