Între 5 și 10 ani (dar și pentru cei mai mici pentru care vrei loc separat) se aplică o reducere de 50%.

Câteva destinații și atracții locale, trecute în ghidul Clubulcopiilor.ro:

Cu trenul la mare

Durata călătoriei pe ruta Bucureşti – Constanţa este în medie de circa 2 ore şi 20 minute și există mai multe variante atât cu CFR cât și cu trenurile private. Cea mai rapidă variantă sunt trenurile InterCity. Acestea nu staționează în nicio stație de la București la Constanța fiind cea mai rapidă metodă de a ajunge de la București la mare, dar și cea mai costisitoare, un bilet întreg ajungând la suma de 90 de lei.

Plaja cea mai apropiată de gară este Modern, iar pentru a ajunge acolo, puteți lua un autobuz din gara care vă va lăsa la intrarea în portul Tomis. Plaja se întinde pe o lățime de 300-400 de metri și impresionează prin nisipul fin, iar intrarea în mare este lină. Prin urmare, este o plajă potrivită și pentru copii, mai ales că apa are o adâncime mică pentru câțiva metri în larg.

Pentru o excursie până la Mangalia, puteți opta pentru trenul Astra Trans Carpatic, care are foarte multe recenzii pozitive.

 

Sinaia

Sinaia

Călătoria cu trenul spre Sinaia poate fi o experiență plăcută, iar pe parcursul ei te poți bucura de peisajele munților Bucegi, pe măsură ce te apropii de destinație.

Traseul durează în general în jur de o oră și jumătate.

După sosirea în Sinaia, există mai multe opțiuni pentru a ajunge în centru sau la telegondola, cu ajutorul transportului public.

Iată ce puteți vizita în Sinaia:

  • Castelul Peleș

Unul dintre cele mai impresionante castele ale Europei, renumit pentru arhitectura deosebită și colecția impresionantă de artă și mobilier

  • Castelul Pelișor

 

Castelul Pelișor

Aleile ce duc spre Castelul Peleș sunt pline de căsuțe de unde poți achiziționa suveniruri, obiecte tradiționale românești și gustări. Vei găsi și restaurante și cafenele unde vă puteți relaxa și odihni, majoritatea oferind și o priveliște superbă a zonei.

  • Mănăstirea Sinaia

Un loc de rugăciune și contemplare, cu o atmosferă liniștită și o arhitectură deosebită

  • Telegondola Sinaia

Aici poți alege să și urcați pentru a vă bucura de o priveliște cu adevărat impresionantă, din inima munților Bucegi.

  • Cazinoul din Sinaia și parcul Dimitrie Ghica.

În parc vei găsi și locuri unde poți savura o cafea sau o prăjitură, precum și un loc de joacă pentru copii și o tiroliană pentru micii aventurieri.

Din Sinaia pleacă multe trasee ușoare pe munte pe care le puteți face în câteva ore, astfel încât să vă puteți întoarce, după o masă bună, către gară și apoi spre București.

Sinaia este cea mai apropiată dintre stațiunile mai importante de pe Valea Prahovei și de aceea am inclus-o cu prioritate, însă dacă iubiți muntele, puteți lua în considerare și o zi petrecută în Bușteni, Predeal sau chiar Brașov. În oricare dintre aceste orașe poți ajunge ușor cu trenul, până la Brașov având variante de trenuri care fac 2 ore și jumătate sau puțin mai mult.

Variante tren spre Sinaia din București:

  • CFR Călători:

Preț: Pentru adulți: Clasa 1- 29,25 lei; Clasa a 2 a – 18,45 lei Pentru copii: Clasa 1- 14,65 lei ; Clasa a 2 a – 9,25 lei

  • Transferoviar Călători (TFC)

Preț: Pentru adulti: Clasa 1- 74 de lei; Clasa a 2 a – 52,5 lei Pentru copii: Clasa 1- 39,75 lei ; Clasa a 2 a – 29 lei

  • Astra Trans Carpatica
Astra Trans Carpatica

Pret: Pentru adulti: Clasa a 2 a – 52,5 lei Pentru copii: Clasa a 2 a – 29 lei

  • Regio Calatori

Preț: Pentru adulți: Clasa a 2 a – 24 lei Pentru copii: Clasa a 2 a – 12 lei

Durata călătoriei: În jur de o oră și jumătate

Bușteni

Sursa foto: Zepelin Tour

Câteva sugestii pentru o zi la Bușteni:

  • Cabana Gura Diham: se află la aproximativ 4,2 km față de DN1, la o altitudine de 982 m, la poalele Munților Bucegi. Din gară puteți lua un taxi sau tractorul până la Gura Diham (sunt 4.5 km din gară) de unde începe urcarea prin pădure. Traseul de la Gura Diham la Cabana Diham marcat cu triunghi albastru este ușor, poate fi parcurs cu ușurință de către copii tot timpul anului.
  • Castelul Cantacuzino: Acest castel impresionant oferă nu doar o incursiune în istorie, ci și un loc minunat pentru copii să se joace și să se distreze. Pe iarba din jurul castelului, puteți face un picnic. Dacă aveți noroc de o zi senină, de pe balcon aveți o vedere foarte frumoasă spre Crucea Eroilor de pe vârful Caraiman.
  • Traseu spre Cascada Urlătoarea: O drumeție ușoară și pitorească către Cascada Urlătoarea este o experiență plăcută pentru întreaga familie. Copiii se vor bucura să vadă această cascada spectaculoasă și să se joace în natură. La Cascada Urlatoarea se poate ajunge din doua directii: pe drumul de lângă Telecabina din Bușteni sau prin Poiana Tapului. Cel mai cunoscut si simplu drum de facut impreuna cu copii mici este cel de langa Telecabina. Se pleaca asadar de pe Strada Telecabinei si se inainteaza pe un traseu marcat cu punct rosu si triungi albastru.
  • Puteți urca din Bușteni cu telecabina să vedeți Babele si Sfinxul. Puteti face si de acolo trasee, spre Crucea Caraiman de exemplu, cam 1h jumatate dus.

O călătorie cu trenul din București spre Valea Prahove durează puțin peste 1 oră și jumătate. Există și câteva trenuri private cu recenzii foarte bune, cum ar fi RegioCălători, Softrans sau AstraTransCarpatic.

Variante tren:

  • CFR Călători:

Preț: Pentru adulti: Clasa 1- 37,2 lei; Clasa a 2 a – 24,6 lei; Pentru copii: Clasa 1- 20,1 lei ; Clasa a 2 a – 13,8 lei

  • Transferoviar Călători (TFC)

💰 Pret: Pentru adulti: Clasa 1- 74 de lei; Clasa a 2 a – 52,5 lei Pentru copii: Clasa 1- 39,75 lei ; Clasa a 2 a – 29 lei

  • Astra Trans Carpatica

Pret: Pentru adulti: Clasa a 2 a – 52,5 lei Pentru copii: Clasa a 2 a – 29 lei

Durata calatoriei: Aproximativ 2 ore

Târgoviște

Curtea Domnească Targoviste

Ο călătorie de aproximativ 2 ore te poate duce către un oraș istoric.

De la gară ajungi foarte ușor în centrul istoric, fie pe jos, fie cu mijloacele de transport în comun.

Ce ai putea să vezi cât ești în Târgoviște:

  • Cetatea Târgoviștei / Curtea Domnească și Biserica Domnească

O fortăreață medievală ce a servit ca reședință pentru domnitorii Valahiei.

  • Turnul Chindiei

Un monument emblematic al zonei, unde poți urca pentru a admira întreg orașul și peisajele înconjurătoare și pentru a afla mai multe despre istoria acestui monument.

  • Parcul Mitropoliei

Un loc perfect pentru o plimbare în natură, unde vei găsi și statui ce spun o poveste a istoriei și culturii orașului.

  • Grădina Zoologică

Aceasta este prima grădină zoologică, construită în România încă din secolul al XVI-lea.

Se întinde pe o suprafață de 4 ha, iar aici poți vedea specii de animale și păsări de pe toate continentele: Europa, Asia, Australia, America de Nord, America de Sud, Africa. Sunt și câteva specii pe cale de dispariție, incluse în programe de conservare și protejare, pe care le poți vedea aici. Vizita la grădina zoologică poate fi și motivul principal pentru care faci această călătorie și cu siguranță va merita efortul și va face ziua voastră în familie foarte plăcută și interesantă.

Variante tren:

  • CFR Călători:
Bucuresti - targoviste

💰 Pret: Pentru adulti: Clasa a 2 a – 12,6 lei Pentru copii: Clasa a 2 a – 6,3 lei

  • Transferoviar Călători (TFC)
 Pret: Pentru adulti: Clasa 1- 18,50 lei; Clasa a 2 a -14,0 lei Pentru copii: Clasa 1- 11,50 lei ; Clasa a 2 a – 7,0 lei

Durata calatoriei: Aproximativ 2 ore

Mai multe idei AICI