Camera de Comerț Americană în România (AmCham) are un nou Consiliu Director. Cristian Sporiș, vice-președinte Raiffeisen Bank, a fost ales președinte al acestuia

Cristian Sporis_AmCham Romania President

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) a anunțat, vineri, că în urma Adunării Generale a Membrilor din data de 23 martie 2023, are un nou Consiliul Director, pentru următorul mandat de un an.

Acesta va fi compus din: președintele Cristian Sporiș (Vice-President, Head of Corporate Banking – Raiffeisen Bank România), vicepreședinții Elisabeta Moraru (Country Director – Google România) și Andrei Alexandru Andreescu (CFO/ Managing Director – IBM România) și trezorier Alexander Milcev (Tax & Law Leader Romania, Partner – EY România).

Membrii vor fi: Luminița Runcan, Deputy CEO – Banca Transilvania, Jovan Radosavljevic, General Manager – Coca-Cola HBC, Vlad Boeriu, Tax & Legal Partner – Deloitte România, Alina Orban, Global Partner Solutions Director – Microsoft România, Daniela Nemoianu, Senior Partner – Nemoianu Consulting Tax & Law, Mihaela Stancu, General Counsel, Legal & Government Relations for P&G SEE – Procter & Gamble România, Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner – PwC România, Alexandru Mihailciuc, VP Sales Engineering EMEA – UiPath, Achilleas Kanaris, President & CEO – Vodafone România.

Noul președinte, Cristian Sporiș, a reconfirmat angajamentul AmCham pentru promovarea priorităților comunității de afaceri: „Sunt deosebit de onorat de mandatul încredințat, cu atât mai mult cu cât 2023 este un an aniversar pentru AmCham, dar și un an foarte intens pentru agenda economică. Alături de colegii din Consiliul Director vom continua să facem auzită vocea celor peste 530 de companii membre AmCham cu privire la provocările și oportunitățile pe care România le are de gestionat. Programul de reforme și investiții necesare atât pentru valorificarea PNRR cât și pentru îndeplinirea condițiilor de aderare la OCDE, cele două proiecte de țară majore, precum și pentru consolidarea cooperării economice cu Statele Unite, sunt direcțiile strategice pentru România la care AmCham va contribui activ.”

În 2023 AmCham sărbătorește 30 de ani de prezență și activitate în România. AmCham Romania reunește peste 530 de companii americane, internaționale și românești, care activează în 32 de sectoare, au o cifră de afaceri cumulată de 65 miliarde euro, o contribuție la PIB de aproximativ 13% și au creat peste 250.000 de locuri de muncă în România.

Cele 13 locuri din Consiliul Director al AmCham România sunt ocupate de reprezentanți ai companiilor membre, aleși pentru un mandat de 2 ani, în cadrul Adunării Generale Anuale a Membrilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *