Canada: Provincia Quebec vrea să impună o taxă pentru persoanele care refuză să se vaccineze

Pfizer, vaccin, vaccinare, centru vaccinare, maraton vaccinare, pandemie, covid

Sunt o “povară” pentru sistemul sanitar: provincia canadiană Quebec se pregătește să înăsprească măsurile împotriva persoanelor care refuză vaccinul aplicând o nouă taxă care va viza doar nevaccinații, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

Guvernul provinciei francofone își dorește ca această “contribuție pentru sănătate” să reprezinte o “sumă semnificativă” care este încă în discuție.

Potrivit premierului provinciei François Legault, cei 10% dintre locuitori care nu au nicio doză de vaccin nu trebuie să-i afecteze pe cei 90% care s-au vaccinat.

Premierul a arătat că dacă adulții nevaccinați nu reprezintă decât 10% din populație, sunt responsabili pentru 50% din locurile ocupate la terapie intensivă”.

Taxa nu va fi aplicată pentru persoanele care nu se pot vaccina din motive medicale.

În urmă cu câteva zile, Quebec a anunțat că unele centre comerciale neesențiale vor fi interzise pentru persoanele nevaccinate, începând cu magazinele care vând alcool și canabis.

În numeroase țări din lume, presiunea asupra persoanelor nevaccinate devine tot mai puternică. În Franța, guvernul vrea să introducă un pașaport vaccinal.

Alte țări europene au optat pentru vaccinarea obligatorie – cum sunt Austria sau Italia pentru persoanele peste 50 de ani – iar Singapore nu mai suportă costurile medicale pentru bolnavii de coronavirus nevaccinați.

Dar Quebec, care a instituit măsuri puternice de restricție pentru a lupta împotriva valului Omicron, este unul dintre primele locuri din lume care ia în calcul o taxă specifică pentru cei care refuză vaccinul.

În Canada, guvernul federal studiază posibilitatea de a anula indemnizația de șomaj pentru persoanele fără loc de muncă și care refuză să se vaccineze.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.