Când este timpul să renunți la un job bine plătit pentru sănătatea ta

job elvetia criza locuri de munca pexels Foto: Pexels

Salariile mari pot veni cu multe responsabilități. În unele cazuri, angajații sunt nevoiți să aleagă între salariul lor și sănătatea mintală. Business Insider a vorbit cu trei persoane cu venituri mari care au renunțat la joburile lor pentru a-și salva sănătatea mintală. Fiecare a început cariera cu entuziasm, dorind să facă impresie bună în industria lor, dar au spus că au fost rapid dezamăgiți de zilele de lucru epuizante și de feedback-ul dur. Când sănătatea lor mintală a scăzut, au simțit că nu aveau de ales decât să renunțe.

Jean Kang, în vârstă de 31 de ani, inițial a iubit avantajele și salariul mare care veneau cu diferitele sale joburi în Big Tech. „Am fost răsfățată la fiecare job – salariu mare, mâncare gratuită, muncă de la distanță, abonamente la sală, masaje și multe altele”, a spus Kang pentru Business Insider. În ciuda avantajelor uimitoare, Kang a spus că a simțit o presiune imensă să livreze mai mult și să depășească concurenții. Kang a spus că a avut dificultăți în a accepta că și-a dedicat viața unor joburi care, în cele din urmă, doar făceau companiile mari mai profitabile. După o concediere în masă în 2023, care a forțat-o să recunoască fragilitatea jobului său, Kang a văzut o oportunitate de a părăsi definitiv Big Tech. În cele din urmă a riscat a renunțat la salariul de 300.000 de dolari pentru a deveni influencer și coach cu normă întreagă. „Cea mai mare frică a mea era eșecul, dar știam că aș regreta dacă nu aș paria pe mine însămi și întotdeauna aș putea găsi un alt job după ce încercam asta”, a spus Kang. Ea a împărtășit că anxietatea a dispărut odată ce a devenit propriul ei șef. A spus că munca flexibilă, de la distanță, a fost eliberatoare. „Acum aleg proiectele care mă fac fericită și nu pun prea multă presiune pentru a avea succes. Lucrez 30-40 de ore și unele weekenduri acum, dar nu pentru că trebuie – ci pentru că vreau.”

Eric Yu a suferit de atacuri de panică la locul de muncă timp de 6 luni

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Eric Yu, în vârstă de 28 de ani, a spus pentru Business Insider că și-a petrecut primii doi ani lucrând la Facebook ca un proaspăt absolvent, entuziasmat să urmeze o carieră în tehnologie. Dar, pe măsură ce noutatea a dispărut, anxietatea a luat locul acesteia. Zilele lungi de muncă intensă de codare s-au transformat în nopți lungi de îngrijorare despre ce trebuia făcut. A spus că rămânea târziu pentru a termina sarcinile, dar tot primea critici dure din partea inginerilor. Acesta povestește că a început să experimenteze atacuri de panică care au continuat timp de șase luni.

„Am fost în cel mai jos punct al vieții mele. Fiecare zi părea o luptă – nu știam ce fac sau de ce mai lucrez”, a spus Yu. A spus că abia când șeful său i-a pus serios la îndoială productivitatea muncii, și-a promis că va renunța. După ce a făcut brainstorming împreună cu logodnica sa, Wanda, a renunțat la job și s-a orientat către hacking imobiliar. „Știu că sună nebunesc să renunți la un job de 370.000 de dolari, iar rămânând la Meta pentru tot restul vieții mele mi-ar fi asigurat securitatea financiară, dar știam că nu era potrivit pentru mine.” Acum câștigă venituri pasive din imobiliare și folosește timpul suplimentar pentru a explora ceea ce își dorește cu adevărat în viață.

Un fost angajat McKinsey a trebuit să ia concediu medical pentru sănătate mintală

Un fost angajat McKinsey, care a dorit să rămână anonim din motive de confidențialitate, a spus pentru Business Inider că știa că rolul său de asociat va fi dificil. Totuși, a spus că era dispus să reziste pentru a-și perfecționa abilitățile analitice. Nu se aștepta, însă, la natura copleșitoare a muncii sale. El lucra ture de 16 ore la un job cu așteptări extrem de ridicate, dar fără mentorat și trebuia să facă față colegilor răutăcioși.

„Nu plecam de la birou, uitam să mănânc și pierdeam mult în greutate”, a spus el. „Abia îmi aminteam să merg la baie. Îmi aminteam să mă ridic doar când îmi vedeam câinele uitându-se trist la mine.” A spus că după un an, a ajuns la capătul puterilor. „Plângeam mai mult și luam medicamente pentru anxietate într-o doză mai mare decât aveam nevoie vreodată înainte de a mă angaja”, a spus el. În ciuda salariului de 200.000 de dolari, a decis să ia un concediu medical de trei luni pentru sănătate mintală. A spus că timpul departe de muncă i-a confirmat severitatea condiției sale când a constatat că îi era dificil să aibă grijă de sine sau chiar să iasă din casă. A decis să renunțe la McKinsey pentru a se concentra pe sănătatea sa psihică. Un an după ce a renunțat, a spus că sănătatea sa mintală s-a îmbunătățit și este pregătit să reintre pe piața muncii. „Pe măsură ce caut un nou job, caut companii care să le pese de angajați și să trateze pe toată lumea cu respect.”

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.