Carburanții s-au scumpit cu peste 50 de bani pe litru de la începutul anului

Redacția ian. 29, 2022 0 comentarii
benzina carburant alimentare pompa foto pixabay

Creșterea prețurilor la carburanți, vizibilă de la începutul anului, continuă. Prețurile au crescut cu 13 bani pe litru doar în ultima săptămână. De la începutul anului scumpirea este de peste 50 de bani pe litru, scrie economica.net.

În data de 21 ianuarie, benzinăria Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi, afișa un preț al benzinei standard de 6,51 de lei/litrul și un preț al motorinei standard de 6,48 lei/litrul.

După o săptămână, la data de 28 ianuarie, la aceeași stație prețurile erau de 6,64 lei/litrul pentru benzina standard și de 6,61 lei litrul pentru motorina standard.

Așadar, în doar o săptămână, prețul benzinei standard vândute în această stație a crescut cu 13 bani pe litru, iar prețul motorinei standard tot cu 13 bani. Prețul GPL a rămas neschimbat.

Dacă ne raportăm la prețurile din ultima zi a anului trecut, de la aceeași stație, pentru a vedea cu cât s-au scumpit carburanții în puținul timp scurs din anul 2021, avem o creștere de până la 54 de bani, pentru sortimentele standard. Prețul GPL a rămas neschimbat, de la finalul anului trecut.

Citește integral pe economica.net.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.