Care e țara europeană în care turiștii riscă cel mai mult să fie ținta hoților de buzunare?

Roma Italia Sursa foto: Pixabay

Italia e destinația turistică europeană în care se înregistrează cea mai mare probabilitate de a fi furat din buzunare, potrivit unui raport publicat de experții în compararea asigurărilor de călătorie de la Quotezone.co.uk și citat de Euronews.

Compania a folosit recenziile călătorilor pentru a calcula numărul de mențiuni de furt din buzunare la cele mai importante cinci atracții turistice din fiecare țară și a publicat un raport care clasifică țările europene în funcție de riscul de a fi jefuit de buzunare.

Mii de oameni se confruntă în fiecare an cu coșmarul de a li se fura obiectele de valoare în străinătate. Turiștii sunt adesea ținta hoților, deoarece sunt mai puțin conștienți de împrejurimile lor.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

În zonele aglomerate și în jurul atracțiilor populare, călătorii trebuie să fie deosebit de vigilenți pentru a evita să devină victime.

Așadar, unde este cel mai probabil să fiți expus riscului de a fi jefuit de hoți de buzunare și cum vă puteți proteja împotriva lor?

Destinația cu cea mai mare probabilitate de a fi furat din buzunare a fost Italia, potrivit Indexului european al hoților de buzunare realizat de Quotezone.

Vizitatorii care au vizitat Colosseumul, Fontana di Trevi și Panteonul din Roma, Duomo di Milano din Milano și Gallerie degli Uffizi din Florența au menționat faptul că li s-au furat obiecte în 1 906 comentarii de călătorie online în 2022.

Acest lucru echivalează cu 463 de mențiuni de furt din buzunare la fiecare milion de vizitatori ai principalelor atracții turistice din Italia – cea mai mare proporție dintre toate țările europene.

Franța se află pe locul al doilea în topul celor mai multe mențiuni de furt de buzunare, cu 283 la un milion de vizitatori. Toate cele cinci atracții monitorizate de Quotezone au fost în capitala Paris.

Țările de Jos s-au clasat pe locul al treilea în ceea ce privește indicele furturilor din buzunare.În ciuda reputației Barcelonei în ceea ce privește furturile din buzunare, Spania a ocupat doar locul șase pe listă. Recenzile au avut de cinci ori mai puține mențiuni de furt decât în Italia.Țările cu cele mai puține relatări despre furt din buzunare au fost Republica Irlanda, cu 30 de mențiuni la un milion de vizitatori, și Polonia, cu 18.

Care sunt cele mai bune modalități de a vă proteja împotriva hoților de buzunare?
“Furtul se poate întâmpla oriunde, iar punctele de atracție turistică sunt locuri convenabile pentru ca infractorii să țintească portofelele și poșetele turiștilor în timp ce aceștia sunt ocupați cu vizitarea obiectivelor turistice”, spune Greg Wilson, fondator și CEO al Quotezone.”Atracțiile emblematice, precum Turnul Eiffel din Paris și Fontana di Trevi din Roma, sunt deosebit de populare printre hoții de buzunare, deoarece se pot mișca mai discret printre mulțimile mari.”El recomandă vizitatorilor să lase obiectele de valoare, cum ar fi bijuteriile scumpe, într-un seif din hotel. Wilson sugerează, de asemenea, să călătorească cu o geantă încrucișată sigură care se închide cu fermoar pentru a păstra telefoanele și portofelele în siguranță sau chiar o centură pentru bani.

“Încercați să nu lăsați niciodată lucrurile personale nesupravegheate, deoarece companiile de asigurări de călătorie le cer călătorilor să aibă “grijă rezonabilă” și ar putea respinge cererile de asigurare pentru furt dacă obiectele au fost lăsate singure”, avertizează el.

“De asemenea, este important să nu uitați să obțineți un raport de poliție pentru pierderea sau furtul unui obiect dacă ați fost jefuit, deoarece acest lucru va susține cererea de asigurare.”

De asemenea, este o idee bună să aveți copii ale documentelor importante și să le stocați online. Descărcați o aplicație “find my phone” și asigurați-vă că toate datele dvs. sunt salvate și că fotografiile dvs. sunt încărcate automat în spațiul de stocare online, în cazul în care vă este furat telefonul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: