Carrefour, cel mai mare retailer francez, anunță că reduce consumul de energie din cauza prețului energiei prea ridicat din Franța

Carrefour Sursa foto Facebook 1

Supermarketurile din Franţa se alătură efortului naţional de a reduce consumul de electricitate al ţării, deoarece vremea rece şi întreruperile de la reactoarele nucleare au făcut ca preţul energiei pe plan intern să ajungă la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Cel mai mare retailer francez, Carrefour, a anunţat că reduce consumul de energie luni dimineaţă, folosind metode cum ar fi „reducerea căldurii în birouri şi a iluminatului în cele 400 de magazine din Franţa”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Bloomberg.

Compania răspunde astfel solicitărilor operatorului de reţele electrice din Franţa către companii şi gospodării de a reduce consumul de energie pentru a face faţă cererii, cuplată cu vremea rece şi întreruperile de la reactoarele nucleare. În condiţiile temperaturilor negative de la Paris, 25 dintre cele 56 de reactoare nucleare ale companiei de stat Electricite de France sunt deconectate.

La bursa de energie Epex Spot, luni, preţul energiei a ajuns la cel mai ridicat nivel din octombrie 2009. Pentru a face faţă cererii ridicate, EDF a anunţat că va majora producerea de energie la unităţile care sunt folosite în special în timpul iernii.

Bengt P. Longva, analist la compania de consultanţă StormGeo Nena AS, a explicat că, deşi cererea de energie rămâne restul de ridicată, „problema principală este nivelul scăzut al producţiei la reactoarele nucleare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *