Casa Verde Fotovoltaice 2023. Fondurile alocate Regiunii Nord-Est s-au epuizat în 5 minute

casa panouri solare fotovoltaice Sursă foto:Pixabay

Înscrierile pentru Regiunea Nord-Est, în Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, s-au încheiat în primele cinci minute de la deschiderea sesiunii de finanţare, a anunţat, luni, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă citat de Agerpres. Anterior, bugetul de 99,8 de milioane de lei alocat regiunii București-Ilfov s-a epuizat în mai puțin de 10 minute, în timp ce bugetul de peste 245 de milioane alocat regiunii Centru s-a epuizat în 3 minute.

„Astăzi, 29 mai 2023, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Nord Est – judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Bugetul de 279.480.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele cinci minute prin înscrierea unui număr de 13.974 de persoane fizice”, se arată în comunicat.

Programul sesiunilor de finanţare pentru „Casa Verde Fotovoltaice” va continua după următorul program: 6-8 iunie pentru Regiunea Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş) – buget de 240.020.000 lei; 9 – 12 iunie în Regiunea Sud-Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea) – buget de 212.400.000 lei; 14 – 16 iunie în Regiunea Sud Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman) – buget de 280.900.000 lei; 19 – 21 iunie în Regiunea Sud-Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea) – buget de 174.300.000 lei; 22 – 26 iunie în Regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş) – buget de 200.480.000 lei.

De asemenea, perioada 27 – 29 iunie este rezervată unităţilor de cult din toate regiunile, iar bugetul alocat este de 17,5 milioane de lei.

Finanţarea acordată fiecărui solicitant admis se ridică la valoarea de 20.000 de lei, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

Bugetul total alocat programului „Casa Verde Fotovoltaice 2023” se ridică la valoarea de 1,75 miliarde de lei.

AFM a respins orice acuzaţie cu privire la posibilitatea fraudării programului

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a respins, anterior, orice acuzaţie cu privire la posibilitatea fraudării programului Casa Verde Fotovoltaice şi explică modul în care funcţionează platforma, relatează News.ro.

Precizările vin după ce mai multe persoane au acuzat că nu se pot înscrie peste 12.000 de persoane în doar trei minute. Instituţia explică faptul că înscrierea se poate face doar în zilele programate, de la ora 10.00, iar toate accesările pot fi verificate.

„Proiectarea, dezvoltarea, testarea şi implementarea unui sistem informatic care să permită gestionarea şi simplificarea activităţilor privind înscrierea solicitanţilor au fost realizate exclusiv de către angajaţii Administraţiei Fondului pentru Mediu pe o infrastructură de tip cloud, proprietate a unui provider de cloud public, în vederea eficientizării, monitorizării şi realizării de situaţii privind evoluţia programului, pe baza datelor şi rapoartelor existente în cadrul aplicaţiei”, anunţă, vineri, AFM.

Instituţia precizeazză că aplicaţia informatică este programată să pornească automat la datele în care încep înscrierile pentru fiecare regiune, la ora 10:00:00, neexistând posibilitatea înregistrării în prealabil a unor dosare în baza de date.

„În plus, cloud-ul public folosit permite auditarea tuturor tranzacţiilor la nivel de baze de date, astfel se pot vedea toate operaţiunile efectuate pe acestea. Folosirea roboţilor de automatizare este interzisă, fiind pregătiţi la nivel de aplicaţie cu o serie de măsuri specifice cum ar fi codul CAPTCHA de la pasul 4 şi monitorizarea în timp real. De asemenea, se efectuează intern o serie de analize specifice de tip forensic cu scopul de a identifica dacă au fost folosite astfel de programe informatice, după fiecare închidere de sesiune ca urmare a epuizării fondurilor disponibile”, a mai precizat instituţia.

Sursă foto:Pixabay

Comentarii

  1. in mai putin de minute s-au epuizat fondurile pe Sud-Vest :
    174.300.000 RON: 20.000 = 8715 dosare in mai putin de 3 minute, adica, in medie, 50 de dosare pe secunda.
    Dar timpul de completare e undeva in primele 2 minute, daca impartim 8710 la 60 de secunde , adica ultimul minut: 145 de dosare pe secunda.
    Fucking bullshit. asta e bot cand vrei. sa verifice adresele IP si cate dosare sunt facute de pe aceeasi adresa in timpul asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *