Cât câștigă CEO-ul OMV Petrom, cea mai mare companie din România? Christina Verchere a avut în 2021 un salariu brut de peste 400.000 de euro

Redacția mart. 26, 2022 0 comentarii
Christina Verchere OMV Petrom

Christina Verchere, CEO și președintele directoratului OMV, avea în 2021 un salariu brut de bază de 414.025 de euro, la care s-a adăugat și un bonus anual de 588.939 de euro. Datele au fost publicate de companie în raportul privind remunerarea aferent anului 2021 OMV Petrom.  Și ceilalți membri ai directoratului au salarii brute de bază de peste 230.000 euro.

OMV Petrom a anunțat luna trecută că a obținut anul trecut un profit net atribuibil acționarilor de 2,864 miliarde de lei, în creștere cu 122% față de cifra de 1,291 miliarde din 2020.

Christina Verchere, CEO și președintele directoratului, are salariu de bază de 414.025 euro, bonus anual de 588.939, la care se adaugă tranşa planului de stimulare pe termen lung (LTIP), care include şi acţiuni în perioada 2019-2021, de 487.739 de euro. Astfel, în 2021, remunerația totală (excluzând beneficii în natură si contribuții la fondul de pensii / indemnizații) a ajuns la 1,49 milioane de euro.

Pentru anul financiar 2021, remunerarea totală a membrilor Directoratului raportată ca sume brute este
prezentată în tabelele de mai jos

Raport OMV

 

 

Cum au crescut veniturile în ultimii ani:

Grafic Raport OMV

Alfred Stern, Președintele Comitetului Prezidențial și de Nominalizare, precizează în introducerea raportui că “Nivelurile de remunerare sunt prevăzute astfel încât să țină cont de responsabilitățile și performanța fiecărui membru al Directoratului, de caracteristicile specifice ale OMV Petrom, și de nivelele de remunerare ale companiilor energetice europene de dimensiuni comparabile”.

“Politica de Remunerare reprezintă bazele pentru remunerarea Directoratului și a Consiliului de
Supraveghere și a fost aprobată în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA) a OMV Petrom
din data de 27 aprilie 2021, cu o majoritate de 99% dintre voturile exprimate.  Cu ajutorul prezentului document, OMV Petrom face acum un pas înainte prin publicarea Raportului de remunerare, care arată modul în care Politica a fost aplicată în anul 2021 și modul în care remunerarea efectivă a membrilor Directoratului este corelată cu performanța financiară, dar și cu performanțele legate de siguranță și de reducere a emisiilor de carbon ale companiei. OMV Petrom prezintă de asemenea obiectivele care au fost realizate, îmbunătățind astfel transparența corespondenței dintre performanța membrilor Directoratului și remunerarea rezultată”, transmite Stern.

Foto: Ovidiu Micsik / InquamPhotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *