Cât costă biletele de autobuz în marile orașe din România, raportat la tarifele majorate din București

Redacția iul. 13, 2021 0 comentarii
autobuz hibrid bucuresti 2 sursa pmb

Bucureștiul are, în prezent, cel mai ieftin transport la suprafață din marile orașe din România, o călătorie costând doar 1,3 lei. Societatea de Transport București a anunțat, însă, că prețul unui bilet va crește de 2,3 ori, de la 1 august, la 3 lei. Economedia a comparat prețurile biletelor și abonamentelor din cele mai mari orașe din România, pentru a vedea cât va plăti un bucureștean în comparație cu un locuitor din provincie pe transportul în comun de suprafață.

În ciuda majorării de preț, bucureștenii tot vor avea unele din cele mai mici tarife ale transportului în comun din România, cel puțin pe anumite categorii de bilete.

Pentru o singură călătorie cu autobuz, tramvai sau troleu, un bucureștean va scoate din buzunar 3 lei. Dintre orașele comparate, cel mai puțin plătește un locuitor din Constanța, respectiv 1,5 lei, mai mult decât plătește în prezent un bucureștean. Locuitorii din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara scot din buzunar câte 2,5 lei pentru o călătorie (adesea limitată la o linie sau o anumită perioadă de timp).

Un abonament de o zi va costa numai 8 lei în București, de la 1 august, mai ieftin fiind tot în Constanța: 5 lei. În schimb, în Cluj-Napoca sau Timișoara un astfel de bilet costă 14, respectiv 12 lei.

Un abonament lunar nominal (cu nume desemnat) nelimitat, valabil pe toate liniile, este în continuare cel mai ieftin în București și în Oradea, respectiv 80 lei, în timp ce în Cluj-Napoca este cel mai scump, respectiv 138 lei.

 

 O călătorieDouă călătorii24 hAbonament lunar nominal nelimitat / toate liniile
București36880
Cluj-Napoca2,5514138
Iași2,55 110
Timișoara2,5 1293
Oradea46 80
Constanța1,535125

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *