Cât costă să stai la cele mai scumpe hoteluri din Dubai? O noapte la aceste cazări costă chiar și cât un apartament în București

dubai, emiratele arabe unite, burj khalifa Sursa foto: Unsplash / Wael Hneini

Orașul de Aur este cunoscut pentru strălucirea și farmecul său și pe bună dreptate: Dubaiul este plin de cinci stele. Cu peste 150 de stațiuni situate în tot orașul, turiștii care au buzunarul larg au de unde alege. Unele dintre hotelurile de lux oferă apartamente extravagante, penthouse-uri și vile exclusiviste care se numără printre cele mai scumpe camere de hotel din lume, cu prețuri de până la 100.000 de dolari pe noapte, adică cât un apartament în București.

De la 3.800 de dolari pe noapte: Vila Royal Malakiya, hotelul Jumeirah Dar Al Masyaf 

Vila Royal Malakiya este unul dintre hotelurile de lux ceva mai „accesibile”. Pe lângă piscină privată, turiștii au acces inclusiv la propriul majordom sau acces la plaja privată a stațiunii. O astfel de cazare este disponibilă de la 3.800 de dolari pe noapte. 

De la 20.420 de dolari pe noapte: The Royal Penthouse, hotelul Mandarin Oriental Jumeira

Noul penthouse, de 850 de mp, emană lux din momentul în care pășești în liftul privat. Ferestrele din podea până în tavan oferă o priveliște de vis asupra mării, în timp ce terasa privată de pe acoperiș are propria piscină de 7 metri cu vedere panoramică la Golful Arabiei. O sală de mese pentru 16 persoane cu bucătărie cu propriul chef, precum și o sală de gimnastică privată fac parte din experiența exclusivă care costă peste 20.000 de dolari pe noapte.

De la 32.700 de dolari pe noapte: Apartamentul Prezidențial, hotelul Jumeirah Burj Al Arab 

În acest așa-numit „hotel de șapte stele,” cuvântul lux nu pare suficient. Pereții și podelele sunt acoperite de 24.000 de metri pătrați de marmură, iar hotelul este cunoscut pentru tavanul său acoperit de 21.000 de cristale Swarovski, în valoare de 354.000 de dolari. Toți oaspeții de la Jumeirah Burj Al Arab pot solicita transferuri de la și spre aeroport cu flota de Rolls-Royce a hotelului. De ce alte beneficii ar mai putea avea parte turiștii? Apartamentul Suita Prezidențial cu două dormitoare este un duplex decorat cu aur și catifea, întins pe 667 de mp. Turiștii au acces la propriul majordom, un bar personalizat privat și un meniu cu nouă opțiuni de perne de dormit. În plus, cele două băi principale sunt echipate cu căzi jacuzzi de dimensiuni mari, înconjurate de coloane de marmură aurie în stil roman.

De la 100.000 de dolari pe noapte: The Royal Mansion, hotelul  Atlantis

The Royal Mansion este cea mai scumpă cazare din Dubai și una dintre cele mai scumpe din lume. Duplexul spațios de 1.100 de metri pătrați a fost vizitat de vedete cunoscute la nivel mondial, așa cum sunt Beyoncé și Jay Z. Cu o intrare privată, lift și propriul majordom, camera este proiectată pentru intimitate maximă. Oaspeții pot organiza cine în sala de mese pentru 12 persoane, iar bucătarii de la cele 17 restaurante ale stațiunii — inclusiv localurile cu chef celebrități — sunt disponibili pentru a găti în bucătăria privată al apartamentului. Există o masă de ping-pong făcută de Louis Vuitton. Fiecare ședere este personalizată, așa că prețul pentru o noapte de cazare este doar la cerere — dar este estimat la aproximativ 100.000 de dolari pe noapte.

Sursa foto: Unsplash / Wael Hneini

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *