Ce așteptări au antreprenorii români de la politiceni în campanie electorală: Creșterea competitivității fiscale, investiții în educație și menținerea parcursului pro-european și pro-atlantic

taxe, impozite, 2023

Romanian Business Leaders, o organizație care reunește antreprenori români, a lansat miercuri o listă cu șapte cereri pentru liderii politici în anul electoral.

”Ne dorim o țară europeană modernă, cu afaceri prospere, cu o educație de calitate pentru copiii noștri, cu o administrație care să lucreze pentru cetățenii ei, ne dorim să creăm o țară în care românii să își dorească să trăiască. Pentruastaeste esențial să înțelegem că fiecare dintre noi are un rol și o contribuție”, arată organizația într-un comunicat.

”Suntem conștienți de faptul că noi liderii de business și antreprenorii români vom fi nevoiți să strângem rândurile și să susținem economia. Ni se spune că sistemul de taxare va suferi modificări în viitorul apropiat, iar noi vom fi nevoiți să ne dovedim încă o dată reziliența”, mai arată antreprenorii.

Cele 7 teme esențiale pentru 2024 sunt:

1. Menținerea parcursului pro-european și pro-atlantic, de la care România nu are voie să se abată;
2. Aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, pe care nu avem voie să o ratămși care ne va asigura un salt global;
3. Aderarea completă la Schengen, pentru legarea economiei Românești de economia europeană;
4. Creșterea competitivității fiscale și nu distrugerea ei pentru a acoperi cheltuieli bugetare nesustenabile;
5. Creșterea competențelor digitale pentru modernizarea țării;
6. Finanțarea corespunzătoare a educației, pentru că doar prin educație creștem România;
7. Implementarea eficientă a PNRR și nu doar irosirea banilor europeni.

„Aceste teme ne pot aduce împreună-mediu de afaceri, mediu politic, și societate civilă-ca printr-un efort comun să ridicăm România. Avansăm cu proiecte importante în infrastructură, agricultură, energie, dar în același timp ne punem singuri piedici în calea dezvoltării prin gestionarea ineficientă a oportunității istorice reprezentantă de fondurile PNRR, prin lipsa de predictibilitate și stabilitate a cadrului fiscalși prin inabilitatea de a face un salt important în educație. Avem nevoie sădigitalizăm și să modernizăm rapid instituțiile din administrația publică și să îmbunătățim semnificativ relația stat-cetățean-mediu privat. Romanian Business Leaders militează pentru un mediu economic prielnic dezvoltării și susținerii antreprenorialului și inovației, ambele condiții necesare pentru o dezvoltare accelerată a societății românești”, a declarat Marius Ștefan, președinte Romanian Business Leaders.

grafic RBL
Sursă foto: Romanian Business Leader

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *