Ce bănci oferă credite pentru studenți

ocean credit Sursa foto: Ocean Credit

Studenții pot apela la diverse credite bancare pentru a-și finanța cheltuielile cu studiile. Economedia a realizat o scurtă listă cu băncile care oferă astfel de credite studenților.

BCR – StudyUP

BCR Social Finance lansează StudyUP pentru cei care vor să își continue studiile, prin accesarea programelor de învățământ la nivel de facultate, masterat, doctorat sau prin cursuri de specializare în România. 

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Facilitatea beneficiază de o garanție de 80% oferită de Fondul European de Investiții, cu o perioadă de grație de până la 42 de luni și asigură finanțare de până la 145.000 de lei, în funcție de specializare și cheltuielile solicitate, perioadă de creditare de maximum 120 de luni, precum și rată fixă de dobândă pe toata perioada derulării creditului.

Persoanele între 18 și 45 de ani pot apela pentru un astfel de credit, iar sumele accesate pot fi folosite pentru una sau mai multe categorii de cheltuieli: finanțarea taxei de studii (plata direct în contul furnizorului serviciului de educație), chirie, manuale, materiale școlare și echipamente și cheltuieli diverse (alimente, transport, întreținere, etc.) în limita unui plafon maxim (1 salariu minim pe economie lunar).

Instrumentul de finanțare asigură continuitatea studiilor și vine cu un proces simplificat de aprobare:

  • fără solicitare adeverință de venituri la momentul analizei creditului și fără solicitare co-debitor
  • fără comision analiză dosar, fără comision de acordare și fără comision de rambursare anticipată
  • costuri optimizate datorită posibilității de tragere în tranșe.

BRD – Creditul 10

Creditul BRD este oferit studenților înscriși la studii universitare sau de masterat/doctorat/studii aprofundate la o universitatea din România sau celor înscriși la o universitate din străinătate. 

Creditul finanțează până la 100% din cheltuielile studenților, precum cărțile, chiria, calculatorul sau imprimanta. 

Studenții pot obține un credit de până la 3.000 euro, fără garanţii, pe o perioadă maximă de 10 ani, cu o dobândă fixă pe întreaga perioadă de creditare.

Libra Bank – Creditul Studenţi la Medicină

Libra Bank oferă credit pentru studenții la medicină din anul V și VI, inclusiv studenții de la medicina veterinară,  care au nevoie de bani pentru plata taxei de studiu și a cheltuielilor studentești.

Perioada maximă este de 5 ani, iar perioada de garanție este de 2 ani pentru studenții din anul V, 1 an pentru studenții din anul VI. Suma maximă este de 24.000 de lei.

În ceea ce privește costurile pentru creditul de student din anul VI, dobânda anuală efectivă (DAE) este de 18,67% pe an, iar rata se ridică 695 lei pe lună. Costul total al creditului se va ridica la 37.531 de lei. 

Pentru creditul studenţilor din anul V, dobânda anuală efectivă (DAE) este de 16.95% pe an, rata se ridică la 644 de lei pe lună, iar costul total al creditului – 29.392 lei, potrivit datelor publicate de către bancă.

Banca Transilvania – Credit pentru studii

Banca Transilvania oferă credite pentru învăţământul de stat sau privat, românesc sau din alte ţări. Destinaţia creditului este reprezentată de taxele de şcolarizare, cheltuielile legate de efectuarea studiilor, altele decât taxele de şcolarizare.

Cei care pot beneficia de acest credit sunt persoanele înscrise în sistemul de învăţământ de stat sau privat, cei la învăţământ de zi sau cu fecvenţă redusă, la buget sau la taxă. Totodată, pot beneficia şi persoanele înscrise în sistemul de învăţământ românesc sau din alte ţări.

În cazul creditelor pentru finantarea studiilor universitare/postuniversitarese pot adăuga următoarele cheltuieli legate de efectuarea studiilor, altele decât taxe de școlarizare, în cuantum maxim de 2.000 euro (echivalentul în lei)/an pentru:

  • contravaloarea cazării și a mesei
  • birotică, papetărie și alte consumabile asimilate
  • materiale și servicii legate de studii
  • finanțarea cheltuielilor complementare ale granturilor acordate în cadrul programelor educaționale de mobilitate a studenților (Erasmus).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: