Allview a adus în România o mașină electrică din China. Ce dotări are și cu cât poate fi achiziționată

skywell

Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București, controlată de Lucian Peticilă, și deținătoarea brandului Allview, a lansat primul model de mașină full electric – Skywell ET5, importată din China, cu care își face debutul pe piața auto din România și țintește vânzarea a 200 de modele în 2022.

Demararea acestei noi linii de business se va realiza prin deschiderea unei companii ce va avea ca obiect de activitate principal distribuția de mașini electrice – Visual EV, al cărei capital este deținut în proporție de 95% de către Visual Fan. Diferența de 5% din capitalul companiei, este deținută de către o persoană fizică din cadrul companiei. Prin abordarea acestui nou proiect, Visual Fan preconizează o creștere a cifrei de afaceri la nivelul grupului, cu 10%, până la finalul anului 2022. Strategia pe termen lung vizează dezvoltarea portofoliului și adăugarea de noi modele, pentru a acoperi necesitățile pieţei de masă.

De altfel, importul de mașini chinezești, fie și electrice, e o premieră pe piața românească. De altfel, Skywell a mai încercat acum circa un an să intre pe piața românească, dar încercarea s-a soldat cu un eșec. Asta chiar dacă și modelul electric Spring al Dacia e produs în China.

„Deși tatonăm această idee de business de peste doi ani, acum am decis că este momentul să ne lansăm în industria mașinilor electrice, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre tehnologie și inovație. Decizia de aderare la industria vehiculelor electrice pune în mișcare strategia de dezvoltare a grupului Visual Fan din următoarea decadă și astfel, ne dorim să transmitem o nouă viziune strategică”, a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual Fan și Visual EV, care controlează cu 82% dintre acțiuni, Visual Fan.

Noua companie, Visual EV, importă și distribuie pentru început SUV-ul Skywell ET5, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP), al cărui facelift va apărea anul viitor, modelul fiind comercializat în acest moment prin intermediul primului dealer al companiei Visual EV, Brady Auto Center din București, dar potrivit lui Lucian Peticilă, compania mai negociază contracte de vânzare cu dealeri auto din șase orașe din România și intenționează să iasă și pe piețele din Europa Centrală și de Est.

Skywell ET5 este disponibilă în 2 variante Premium și Luxury, iar clienții au la dispoziție opțiuni de personalizare a culorii caroseriei (Midnight Blue, Metallic Grey, Pearl White) și a designului interior (Fusion Design – Black Leather Seat, Grey interior sau Royal Design – Brown Leather Seat, Brown interior).

Prețul de comercializare pornește de la 39.980 euro (prețul include TVA și este disponibil prin Programul Rabla) sau în leasing de la 499 euro/lună. În funcție de opțiunile de personalizare alese de către clienți, termenul de livrare este de minim 75 zile.

Clienții își pot rezerva modelul dorit începând de astăzi, iar toate rezervările confirmate până la data de 31 decembrie se vor livra în luna martie 2022.

Compania importatoare țintește vânzarea a 200 de mașini Skywell în anul 2022.

Visual Fan a înregistrat, în primul semestru al anului 2021, o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro  din vânzarea de dispozitive electronice, și un profit net de 972.000 de euro pe acest segment de business ce reprezintă activitățile de bază ale companiei.

Sursa foto: Drivertribe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.