Ce spune mediul de afaceri despre reducerea adaosurilor comerciale propusă de premierul Ciolacu/ Asociația Marilor Rețelelor Comerciale se întrunește luni în ședință pe această temă

alimente mancare, preturi mancare, retail, produse alimentare, industria agroalimentara Foto: David Izquierdo/ Dreamstime.com

Reprezentanții marilor lanțuri de magazine din România vor discuta luni după-amiază despre propunerea venită de la premierul Marcel Ciolacu privind schema de reducere a adaosului comercial la anumite produse de bază.

Declarația a fost făcută pentru Economedia de Valer Hancaș, director de comunicare și Corporate Affairs al Kaufland România. „Vrem să avem o activitate pro-activă astfel încât să devenim partener de dialog în această direcție”, a spus Hancaș.

„Fără nicio reținere, atât Kaufland, cât și asociații marilor rețele comerciale sunt disponibili de a începe discuțiile cât mai repede cu putință pe această temă, cu toate categoriile de jucători implicații în lanțul comercial”, a spus el.

Întrebat dacă vede măsura ca o schemă pe termen limitat, cum a fost acel acord voluntar din cazul carburanților sau laptelor, pe șase luni, Hancaș a spus: „Din păcate, în acest moment nu am nicio idee și nu aș vrea să speculez pe această temă”.

Reporter: Dinspre Guvern a venit vreun semnal sau singura informație e declarația premierului Ciolacu?

Hancaș: În mediul asociativ a venit, ceea ce este cel mai important.

Reporter: Vi s-a înaintat un procent pe care îl dorește Guvernul aplicat la diverse produse?

Hancaș: Încă nu, urmează întâlniri.

Reporter: Produsele vi le-au indicat, care ar fi cele de bază în viziunea Guvernului?

Hancaș: Probabil că șa întâlnirile viitoare, chiar din această săptămână vom aprofunda și detalia acest subiect pe grupe de marfă, pe produse, intuiesc eu.

Reamintim, premierul Marcel Ciolacu a declarat în prima ședință de guvern pe care a condus-o joia trecută că urgența maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază pe întregul lanț până la raft. „Efectul aplicării este scăderea prețului la câteva alimente vitale în orice gospodărie”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta spune că vrea să discute despre această schemă cu marile rețele comerciale, cu producătorii și cu distribuitorii.

La briefingul de presă de după ședință, premierul Ciolacu a spus cî vrea ca această schemă de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază pe întregul lanț până la raft să o „facem imediat și să acționăm încă de săptămâna viitoare”.

Foto: David Izquierdo/ Dreamstime.com

Comentarii

  1. Reduceti TVA-ul la produse electronice si electrocasnice la 8%, ca in Elvetia(de preferat, 5%, ca bajetii), daca nu s-a schimbat ! Nu mai fiti crabi ! Oricum toate amantele au Apple. De ce sa le ardeti de doua ori … ? Tot voi platiti …

  2. Ce mangleala. Preturile nu vor scadea, in tara asta multinationalele conduc, fraierii de prim-ministri si presedinti sunt doar marionete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *