Ce spune Tim Cook despre planurile Apple privind o mașină electrică

Apple, Tim Cook

CEO-ul Apple, Tim Cook, a făcut luni aluzie la activitatea companiei în materie de vehicule autonome, în urma unor zvonuri recente că gigantul dezbate din nou dezvoltarea propriei mașini, scrie CNBC.

„Autonomia în sine este o tehnologie de bază, în opinia mea. Dacă arunci o privire de ansamblu, mașina, în multe feluri, este un robot. O mașină autonomă este un robot. Așadar, există o mulțime de lucruri pe care le poți face cu autonomie. Și vom vedea ce face Apple”, a spus Cook într-un interviu lansat luni prin podcastul „Sway”.

„Investigăm foarte multe lucruri pe plan intern. Multe dintre ei nu văd niciodată lumina zilei. Nu spun că nu se va face”, a adăugat Cook.

Când a fost întrebat dacă Apple lucrează la o mașină sau la tehnologia din interiorul unei mașini, Cook a refuzat să comenteze.

„Ne place să integrăm hardware-ul, software-ul și serviciile și să găsim punctele de intersecție ale acestora, deoarece credem că acolo apare magia. Și ne place să deținem tehnologia primară din jurul acestor lucruri”, a spus el.

Fanii așteaptă demult ca Apple să intre în business-ul auto cu propriul său vehicul sau să-și vândă tehnologia către alți producători de mașini. Compania a făcut o serie de mișcări indicând că intenționează să facă acest lucru. Compania a achiziționat start-up-ul de autovehicule automove Drive.ai în 2019.

Un vehicul autonom ar putea poziționa compania în rivalitate cu Tesla, care își desfășoară propriile tehnologii de conducere automată. În 2018, Apple l-a angajat pe Doug Field, pe atunci vicepreședintele senior al diviziei de inginerie a Tesla, pentru a lucra, probabil, la mașini cu conducere automată. Apple a adus, de asemenea, alți câțiva foști angajați Tesla, inclusiv pe fostul vicepreședinte Michael Schwekutsch, acum director senior de inginerie pentru Grupul de proiecte speciale al Apple.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, chiar spusese anul trecut că a încercat odată să înceapă discuții pentru a vinde compania către Apple, dar Cook a refuzat o întâlnire.

„Nu am vorbit niciodată cu Elon, deși manifest o mare admirație și respect pentru compania pe care a construit-o. Cred că Tesla a făcut o treabă incredibilă, nu numai în a fi deschizător de drumuri, ci și în a continua să facă asta pentru o perioadă atât de lungă de timp în zona mașinilor electrice. Așa că manifest o mare apreciere pentru ei”, a spus Cook.

Apple a fost aproape de finalizarea unui acord cu Hyundai-Kia pentru fabricarea unui vehicul electric autonom marca Apple la uzina de asamblare Kia din West Point, Georgia. Cu toate acestea, producătorii de automobile au retras ulterior că au existat astfel de discuții.

Foto: Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *