Ce țări din Europa oferă până la 80.000 euro pentru a atrage noi rezidenți în orașele cu populație în scădere

tineri, spania, case Sursă foto: Unsplash

În toată Europa, orașele cu populație în scădere au găsit o soluție radicală pentru a atrage noi rezidenți, oferind stimulente generoase. Multe zone rurale se confruntă cu îmbătrânirea populației, deoarece tinerii se mută în orașe sau aleg să nu aibă copii. Pentru a combate această situație, unele administrații locale încurajează străinii să se stabilească în localitate prin subvenții de relocare și plăți în numerar, scrie Euronews.com.

Albinen, Elveția

Albinen, în Alpii elvețieni, găzduiește mai puțin de 250 de locuitori. Pentru a-și suplimenta populația, mica municipalitate se oferă să plătească familiilor peste 50.000 de euro pentru a se muta acolo.

Satul pitoresc se află la puțin peste o oră de mers cu mașina de celebra stațiune de schi Verbier. Adulții cu vârsta sub 45 de ani vor primi 25.000 de franci elvețieni (25.300 de euro) pentru a se muta acolo, plus 10.000 de franci elvețieni (10.120 de euro) pentru fiecare copil.

Programul este deschis doar cetățenilor elvețieni sau străinilor eligibili care au locuit în Elveția suficient de mult timp pentru a obține un permis de ședere C.

De asemenea, solicitanții trebuie să locuiască într-o casă în valoare de cel puțin 200.000 de franci elvețieni (202.310 euro) și trebuie să se angajeze să locuiască în Albinen timp de 10 ani.

Consiliul local spune că primește până la 100 de cereri de informații pe zi, așa că trebuie să fiți pregătit să aveți răbdare dacă vă gândiți să faceți o cerere.

Ponga, Spania

Ponga, un oraș și o municipalitate cu 600 de locuitori din nord-vestul Spaniei, va plăti britanicilor câte 2.600 de lire sterline (2.971 de euro) pentru a se muta acolo. Alte 2.600 de lire sterline vor fi acordate pentru fiecare copil născut acolo.

Orașul este un refugiu pentru excursioniști. De asemenea, se află la doar o oră de mers cu mașina de coastă.
Pentru a beneficia de această ofertă, britanicii trebuie să se angajeze să locuiască în Ponga timp de cel puțin cinci ani.

Rubia, Spania

Satul spaniol Rubia din Galicia îi plătește pe expatriați până la 150 de euro pe lună pentru a locui acolo.
Programul se adresează familiilor, în speranța de a crește numărul de elevi la școlile locale.
Rubia se află în nord-vestul Spaniei, la 2,5 ore de mers cu mașina la est de Santiago de Compostela.

Calabria, Italia

Cei care aleg să se mute în Calabria, regiunea de sud-vest a Italiei, într-un sat cu 2.000 de locuitori sau mai puțin, pot primi până la 28.000 de euro. Inițiativa speră să combată depopularea.

Cei interesați trebuie să aibă cel mult 40 de ani și să se mute în regiune în termen de 90 de zile de la acceptarea cererii lor.

De asemenea, ei trebuie să dezvolte o afacere sau să găsească un loc de muncă într-un sector care are nevoie de mai mulți lucrători. Printre acestea se numără restaurante, hoteluri, pensiuni și magazine.

Sardinia, Italia

Cunoscută pentru plajele sale de nisip, cerul albastru și apele turcoaz, insula italiană Sardinia  se confruntă cu o scădere a populației rurale, deoarece tinerii localnici pleacă în străinătate pentru a munci.

Pentru a combate acest exod, guvernul a pus deoparte peste 45 de milioane de euro pentru subvenția de relocare, suficient pentru a acoperi 3.000 de subvenții.

Pentru a fi eligibil pentru subvenție, va trebui să vă mutați într-o municipalitate din Sardinia cu o populație mai mică de 3.000 de locuitori.

De asemenea, banii trebuie să fie folosiți pentru a cumpăra sau renova o locuință. Subvenția nu poate depăși jumătate din costul total al casei sau al renovării – ceea ce înseamnă că, în unele cazuri, suma de 15.000 de euro va fi redusă.

Beneficiarii trebuie să locuiască acolo și trebuie să se înregistreze pentru rezidență permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire. În cadrul unei alte inițiative din Sardinia, comuna Ollolai îi primește pe lucrătorii la distanță cu trei luni de chirie gratuită.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *