Cea mai mare companie de transport maritim din lume și-a revizuit în creştere previziunile privind câştigurile în 2022

maersk foto Sursa foto: Maersk, Facebook

A.P. Moller Maersk, cea mai mare companie de transport maritim din lume, a revizuit marţi în creştere previziunile privind câştigurile din acest an, după ce profitul operaţional în primul trimestru a depăşit estimările, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

“Rezultatele solide sunt determinate de situaţia excepţională de pe piaţa de transport maritim”, se arată într-un comunicat al gigantului danez.

Maersk se aşteaptă la un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de aproximativ 30 miliarde de dolari în 2022, după ce anterior previziona 24 de miliarde de dolari.

Revizuirea se bazează “pe ipoteza normalizării transportului maritim în semestrul doi din 2022”, a informat Maersk.

Tarifele de transport pentru containere au urcat în medie cu 71% în primul trimestru din 2022, faţă de perioada similară din 2021, a anunţat compania daneză.

Veniturile în primele trei luni din acest an s-au situat la 19,3 miliarde de dolari, iar EBITDA la 9,2 miliarde de dolari.

Volumele de containere transportate au scăzut cu 7% în perioada ianuarie-martie 2022, iar pentru acest an Maersk se aşteaptă acum ca cererea globală pentru transportul containerelor să fie între minus 1% şi plus 1%, după ce anterior previziona un avans de 2-4%.