CEC Bank a atras peste 119 milioane de euro de pe piețele internaționale, printr-o nouă emisiune de obligațiuni

cec bank, palatul cec Sursa foto: Facebook/CEC Bank

Banca de stat CEC Bank a atras azi, 7 februarie, peste 119 milioane de euro (peste 587 de milioane de lei) printr-un nou plasament internațional de obligațiuni eligibile MREL, anunță compania.

Finanțarea totală atrasă de CEC Bank de pe piețele de capital prin cele trei tranșe de obligațiuni ce se intenționează a fi eligibile MREL se ridică la 1,2 miliarde de lei. Cea mai recentă emisiune, a treia, a fost suprasubscrisă de 1,2 ori.

„Suntem mândri că CEC Bank este atractivă pentru investitorii instituționali, cu atât mai mult cu cât contextul de piață este unul dificil și marcat de incertitudini, atât din punct de vedere macroeconomic, cât și din punct de vedere al contextului geopolitic. Pentru noi, este încă o confirmare a faptului că strategia de transformare a băncii și rezultatele financiare solide obținute au ajutat la susținerea încrederii și
interesului investitorilor. Vom continua și în acest an să urmărim planurile de creștere și de atragere de resurse și capital pentru a finanța economia românească”, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank.

Cea mai recentă emisiune a fost realizată în cadrul programului MTN (Medium Term Notes) pentru care banca a obținut, la sfârșitul anului trecut, aprobarea privind prospectul din partea CSSF (Le Commission de Surveillance du Secteur Financier) în vederea unei posibile listări la Bursa de Valori din Luxemburg. În baza Programului, banca poate emite obligațiuni în limita unui plafon total de 600 milioane euro (sau echivalent în alte monede).

Cea mai recentă tranșă de obligațiuni, cu o valoare totală de peste 119 de milioane de euro, cu o maturitate de 5 ani  și un randament fix de 7,50%/an, a fost suprasubscrisă de 1,2 ori de către investitori. Aceasta este cea de-a treia tranșă plasată cu succes în cadrul Programului și vine în urma atrageri cu succes de către CEC Bank, la sfârșitul lunii decembrie 2022, a echivalentului a peste 650 de milioane de lei prin două tranșe denominate în lei și euro.

Programul de obligațiuni al CEC Bank are ca aranjori un consorțiu format din Citigroup și Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank România. Dentons au rolul de consultant juridic al emitentului cu privire la Program, iar aranjorii sunt asistați de către Clifford Chance (în fiecare caz prin birourile din Frankfurt și București).

CEC Bank intenționează listarea celei mai recente tranșe de obligațiuni atât la Bursa de Valori de la Luxemburg, cât și la Bursa de Valori de la București.

Sursa foto: Facebook/CEC Bank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *