Cel mai mare proiect imobiliar din România, Transilvania Smart City din Cluj-Napoca, a primit autorizație de construire pentru prima fază și va începe construcția

Transilvania Smart City Sursa foto: Transilvania Smart City

Cel mai mare proiect rezidențial din România, cel puțin momentan, a primit autorizație de construcție pentru prima etapă. Transilvania Smart City va fi dezvoltat în Cluj-Napoca, pe un teren de 350.000 mp și va include 10.000 de apartamente, mall, heliport şi telegondolă. Lucrările de construcție vor începe săptămâna viitoare.

Investiția va depăşi 700 de milioane de euro și va fi efectuată de SDC Imobiliare, alături de mai multe fonduri de investiţii din străinătate. Până acum, compania a vândut offplan un bloc dintre cele cinci ale primei faze, adică peste 230 de apartamente.

Dezvoltatorii proiectului vor iniția livrări la domiciliu cu drone în interiorul proiectului, iar de aici se va putea ajunge la Aeroportul Internaţional Cluj cu o telegondolă, parte şi ea din proiect.

Ştefan Berciu, proprietarul SDC Imobiliare, care a declarat, acum un an în Profit.ro, că banii necesari construcţiei provin atât din surse proprii, cât şi de la mai multe fonduri de investiţii străine. Berciu a dezvoltat în Cluj-Napoca, în ultimii 15 ani, aproximativ 15.000 de apartamente şi mai multe spaţii comerciale, hale şi birouri.

Noul cartier va avea heliport, staţii pentru încărcat maşini electrice, concierge, prevede, de asemenea, şi amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa şi piscină interioară şi exterioară.

Prima fază de dezvoltare a proiectului oferă, potrivit dezvoltatorului, viitorilor locuitori toate facilitățile unui smart city: locuințe inteligente, prima grădiniță cu creșă, a cartierului, un mall pentru cumpărături, zonă de agrement sau un lac amenajat.

Această fază se întinde pe o suprafață de aproximativ 46.000 mp, iar construcțiile ajung până la 76.000 mp în cadrul a cinci clădiri de uz comun, între care o creșă, o sală de fitness, dar și mult spațiu verde pentru agrement în aer liber, spațiu de joacă pentru copii, zonă special amenajată pentru câini și alte zone de recreere.

Proiectul clujean va fi dezvoltat în cinci faze.

Ca amănunt de culoare, o parte a presei clujene scrie că Elena Udrea ar fi și ea implicată în dezvoltarea proiectului din Cluj-Napoca. De altfel, chiar Elena Udrea a scris, pe Facebook, despre demararea proiectului, cu o urare: „Să fie într-un ceas bun!”

Sursa foto: Transilvania Smart City

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *