Cele mai scumpe restaurante cu stele Michelin din lume în 2024. Crabul și trufele domină meniurile localurilor de lux

ginza poze Sursa foto: kanikitafuku.com

Sezonul rece aduce în prim-plan două dintre cele mai râvnite ingrediente culinare: crabul și trufele. Aceste delicatese, recunoscute pentru aromele lor unice și raritatea lor, domină meniurile restaurantelor de top din întreaga lume, relatează G4Food.ro, care prezintă un clasament al celor mai scumpe restaurante din lume. Pentru pasionații de fine dining, aceasta este perioada perfectă pentru a explora cele mai scumpe restaurante Michelin ale anului 2024, conform Chef`s Pencil.

Conform unui studiu recent realizat pe baza analizelor a peste 3.500 de restaurante Michelin, s-a stabilit un clasament al celor mai scumpe meniuri de degustare oferite în mod regulat sau sezonier. Analiza exclude meniurile speciale de sărbători, precum cele de Crăciun sau Revelion, și s-a concentrat pe prețurile exprimate în dolari americani, fără a include băuturile, taxele sau bacșișurile.

Top 10 restaurante Michelin cu cele mai scumpe meniuri

  1. Ginza Kitafuku, Tokyo, Japonia – 2.130 USD
    Meniul de top: Echizen Crab Kiwami Course (330.000 yeni)
    Acest restaurant oferă cea mai scumpă experiență culinară din lume, cu un meniu bazat pe crabul Echizen Kiwami, o specie rară de crab de zăpadă. Doar 0,04% din captura totală anuală primește această certificare exclusivistă.
  2. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, China – 1.230 USD
    Meniul UV Royale combină arta culinară cu tehnologia vizuală, muzica și aromele, creând o experiență multisenzorială unică. Prețul include șampanie, vinuri și cocktailuri.
  3. Caviar Russe, New York, SUA – 975 USD
    Meniul „Grand Tasting Menu” constă în 11 preparate axate pe caviar, fiind descris drept o „odisee culinară” de către Forbes.
  4. Masa, New York, SUA – 950 USD
    Meniul „Hinoki Counter Experience” include trufe, caviar Ossetra și alte delicatese pregătite sub îndrumarea chef-ului Masa Takayama.
  5. Azabu Kadowaki, Tokyo, Japonia – 935 USD
    Meniul omakase sezonier include crab Matsuba, trufe negre și preparate somptuoase cu somen și caviar de arici de mare.
  6. Quince, San Francisco, SUA – 795 USD
    Pe durata sezonului trufelor albe, restaurantul oferă un meniu rafinat, axat exclusiv pe acest ingredient.
  7. Alchemist, Copenhaga, Danemarca – 760 USD
    Cu o combinație între gastronomie, artă și știință, acest restaurant este considerat o destinație emblematică, oferind un meniu care stimulează toate simțurile.
  8. Sazenka, Tokyo, Japonia – 745 USD
    Specializat în tehnici culinare chineze și japoneze, restaurantul propune un meniu dedicat crabului Shanghai, o delicatesă sezonieră.
  9. Guy Savoy, Paris, Franța – 715 USD
    Meniul „Colours, Textures & Flavours” reflectă excelența bucătăriei haute-cuisine franceze.
  10. Ginza Fukuju, Tokyo, Japonia – 685 USD
    Renumit pentru preparatele kaiseki, restaurantul oferă un meniu exclusivist bazat pe ingrediente sezoniere de lux.

Luxul gastronomic la nivel global

Deși topul este dominat de restaurante din Japonia, SUA și Europa, există și destinații accesibile pentru fine dining. De exemplu, în Lituania, o masă la un restaurant Michelin costă doar 95 de euro, comparativ cu prețurile exorbitante din alte țări.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

În ceea ce privește meniurile de degustare, media restaurantelor din București se apropie de media restaurantelor cu stele Michelin din Franța, arată o analiză a platformei de rezervări Bookingham. Piața din România nu are deocamdată stele Michelin.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: