Centrul Vechi, vila lui Nicolae Ceauşescu, Parcul Herăstrău şi Caru’ cu Bere, cele mai atractive puncte de interes pentru turiştii care vizitează Bucureştiul / Castelul Bran, preferat pentru excursiile de o zi

Redacția aug. 5, 2022 0 comentarii
Centrul Vechi bucuresti Terase Meniu Politie (3)

Centrul Vechi, vila lui Nicolae Ceauşescu, Parcul Herăstrău şi Caru’ cu Bere sunt cele mai atractive puncte de interes pentru turiştii care vizitează Bucureştiul, conform unei analize realizate de platforma Visit Bucharest Today. Castelul Bran este prima opţiune pentru o excursie de o zi. La capitolul ”cele mai căutate sintagme şi întrebări despre Bucureşti ale turiştilor străini”, pe primul loc se află ”Ce evenimente sunt în Bucureşti?”, urmată de ”Este Bucureştiul un oraş sigur?”, relatează News.ro.

Scopul analizei, efectuate pe un număr de 52.000 de căutări specifice în platforma web şi pe aplicaţia de Android, în perioada mai-iulie, a fost de a oferi o imagine a celor mai atractive puncte de interes pentru turiştii străini care vizitează Capitala României. Conform datelor Visit Bucharest Today, aproximativ 60% dintre utilizatorii platformei sunt vorbitori de limba engleză, urmaţi de germană (2,62%), ebraică (1,90%), franceză (1,70%), olandeză (1,70%), rusă (1,46%), italiană (1,47%) şi greacă (1,42%).

Cele mai căutate atracţii şi obiective turistice din Bucureşti de către turiştii străini sunt, în ordine: Centrul Vechi, Fântânile şi spectacolul Simfonia Apei, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Catedrala Mântuirii Neamului.

Cele mai căutate muzee din Bucureşti de către turiştii străini sunt, în ordine: Vila lui Ceauşescu, Palatul Primăverii, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului, Muzeul Ţăranului Român.

Cele mai căutate parcuri şi grădini din Bucureşti de către turiştii străini: Parcul Herăstrău, Grădina Botanică, Parcul Cişmigiu.

Cele mai căutate restaurante din Bucureşti de către turiştii străini: Caru’ cu Bere, Hanul lui Manuc, Berăria H, Hard Rock Cafe.

”Apa de la robinet este potabilă în Bucureşti?”, ”Cum folosesc transportul în comun în Bucureşti?”, ”Ce pot face în Bucureşti în acest weekend?”, ”Cazinourile din Bucureşti”, sunt cele mai căutate întrebări.

Cele mai căutate destinaţii de tip excursii de o zi (one day trips) cu plecare din Bucureşti de către turiştii străini: Castelul Bran, Constanţa, Braşov, Castelul Peleş.

Visit Bucharest Today este cel mai accesat ghid online al Bucureştiului de către vorbitorii de limbă engleză aflaţi în Capitală şi de către cetăţenii străini care intenţionează să viziteze oraşul. Platforma este prezentă pe web, unde poate fi accesată pe domeniul visitbucharest.today, dar şi pe Google Play, unde aplicaţia este descărcată şi folosită de către utilizatorii dispozitivelor cu Android care vizitează Capitala.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.