Cercetătorii avertizează că încălzirea globală pune în pericol producţiile de vin, măsline şi nuci

masline pexels Foto: Pexels

Creşterea temperaturilor erodează solurile Europei, punând în pericol producţiile de vin, măsline şi nuci, susţin cercetătorii din Grecia şi Suedia, transmite platforma Bloomberg, citată de Agerpres.

Fermele şi livezile din ţările mediteraneene riscă să se transforme în deşerturi, pentru că nivelul de de materie organică din sol scade, în timp ce nivelul de săruri este în creştere, potrivit cercetătorilor de la Navarino Environmental Observatory din Greece şi KTH Royal Institute of Technology din Suedia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Unele soluri sunt aproape de punctul în care nu mai pot susţine culturi agricole sau absorbi carbon, susţin cercetătorii, într-un studiu publicat în revista ştiinţifică Science of the Total Environment.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Scăderea nivelului de material organic, împreună cu poluarea, compactarea şi eroziunea solului, pune în pericol viermii, furnicile şi celelalte organisme care furnizează biodiversitatea şi îmbogăţesc solul, susţin cercetătorii.