Cetatea Rupea stinge lumina, pe timp de noapte, din cauza creșterii facturii de curent. Facturi dublate și chiar triplate sunt și la Castelul Bran

Redacția ian. 27, 2022 0 comentarii
Cetatea Rupea

Cetatea Rupea stinge lumina, pe timp de noapte, din cauza creșterii facturii de curent. Decizia a fost luată de autoritățile locale după ce prețurile la utilități s-au majorat semnificativ.

Primarul din Rupea, Alexandru Opriș: „Anul trecut plăteam 220 de lei MWh, plus taxe. Anul acesta am primit ultima ofertă de la Electrica pe la 3.600 de lei pe MWh, adică undeva de 15 ori mai mare tariful față de anul trecut. Am găsit un furnizor de energie electrică abia săptămâna trecută. Am semnat pentru 3 luni de zile pe 1.000 de lei, adică de 4 ori mai mare. În condițiile acestea nu ne mai permitem să iluminăm cetatea până dimineața. Efectiv, intrăm în incapacitate de plată și am luat hotărârea ca, după ora 22.00, să stingem iluminatul monumentului”.

Facturi dublate și chiar triplate sunt și la Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Brașov. Reprezentantul Castelului Bran, Alexandru Prișcu: „Eu am în față cele două fișe de cont ale furnizorilor de energie electrică și de gaz, pentru luna decembrie, iar cifrele arată în felul următor: factura pentru furnizorul de energie electrică este de 15.175 de lei, iar pentru cel de gaz este de 27.886 de lei. Am făcut o comparație cu 2020: în luna decembrie, factura pentru furnizorul de energie electrică era 11.237 de lei, iar factura de la furnizorul de gaze a fost de 9.900 de lei”.

Și instituțiile de cultură din municipiul Brașov au primit facturi majorate, dar în limita a 30%, după cum au precizat directorii acestora pentru Radio România Brașov FM.

Sursa: Radio România Braşov FM, Rador

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Ioan Buda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *