CFR anunță că are 100 de șantiere pentru lucrări de mentenanță pe căile ferate din România

Redacția apr. 9, 2021 0 comentarii
tren, gara, cai ferate

 

Peste 100 de şantiere sunt deschise pe reţeaua feroviară, în care CFR execută lucrări de mentenanţă în regie proprie, cu utilaje CFR şi cu personal feroviar de specialitate, anunță compania. Lucrările au ca scop “îmbunătăţirea capacităţilor de exploatare”, scrie Agerpres.

Programul de mentenanţă a infrastructurii feroviare derulat de CFR SA se desfăşoară pe linii din staţii sau pe anumite intervale de staţii şi include următoarele categorii de lucrări de specialitate – profilare mecanizată a prismei de piatră spartă; lucrări de buraj mecanizat; înlocuire şină, traverse, elemente de prindere; lucrări de rectificare nivel; defrişarea vegetaţiei; decolmatare mecanizată pentru asigurare scurgere aluviuni; înlocuire dale la trecerile la nivel şi asigurare vizibilitate. Lucrările se execută fără implicaţii în circulaţia trenurilor, potrivit CFR SA.

Lucrările de mentenanţă se derulează pe raza Sucursalei Regionale CF Bucureşti, Sucursalei Regionale CF Timişoara, Sucursalei Regionale CF Braşov, Sucursalei Regionale CF Galaţi, Sucursalei Regionale CF Constanţa, Sucursalei Regionale CF Cluj şi Sucursalei Regionale CF Craiova.

Viteza medie comercială a trenurilor de marfă (km/h) a crescut anul trecut cu 42,9%, în timp ce viteza trenurilor de pasageri s-a redus cu 0,6%, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică. Comparativ cu anul 2019, transportul feroviar de pasageri a înregistrat anul trecut o scădere de 27,5% în ceea ce privește numărul de călători transportaţi şi o reducere cu 37% în ceea ce priveşte parcursul acestora.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.