CFR suplimentează trenurile spre mare, pentru minivacanța de Paște și 1 Mai

trenuri, CFR calatori Sursa foto: CFR calatori craiova, CFR Facebook

CFR Călători va suplimenta legături cu trenuri directe spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, pentru “minivacanța” de Paște și 1 Mai, a anunțat compania. Pentru această perioadă, ar urma ca toate regiunile țării să fie conectate cu litoralul românesc

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va asigura, în plus faţă de trenurile existente în programele de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi / Suceava, Timişoara Nord, Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia. Puteți consulta AICI anexa trenurilor, cu orar, stații de pornire și stații de destinație.

De asemenea, CFR Călători va suplimenta trenurile către cele mai solicitate destinații cu vagoane clasă, de dormit și cușetă. Inclusiv trenul de Iași/Suceava cu destinația Mangalia și retur va avea în compunere vagoane cușetă.

Reprezentanții CFR subliniază că bilete pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând mai multe canale: online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

Există și unele discounturi: spre exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%, iar la cumpărarea cu anticipație discontul este de până la 10%. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 50% reducere la vagoane clasa a 2-a.

Vă reamintim în acest context și măsurile de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2, recomandate în perioada stării de alertă, inclusiv de reprezentanții CFR. Purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie în toate gările, la urcarea/coborârea din trenuri precum și pe toată durata călătoriei. CFR Călători recomandă să cumpărați biletele de călătorie ONLINE sau utilizarea plății cu cardul acolo unde este posibil acest lucru.

Alte recomandări, în perioada pandemiei:
– Evitați călătoriile în orele de vârf, dacă este posibil
– Înainte de începerea călătoriei spălăți/dezinfectați mâinile
– Înainte de îmbarcare/coborârea în/din tren, permiteți celorlalţi pasageri să urce/coboare în siguranţă, aşteptând la o distanţă suficientă
– Toate zonele/uşile de intrare/ieşire disponibile să fie utilizate uniform

 

Peste 100 de hoteluri se pregătesc de noul sezon

Unităţile de cazare din staţiunile autohtone de la Marea Neagră se pregătesc pentru deschiderea oficială a sezonului estival la data de 1 Mai, care, în acest an, coincide cu sărbătorile pascale, peste 100 de hoteluri urmând să primească primii turişti în această minivacanţă, au anunțat reprezentanții platformei Litoralulromanesc.ro. Hotelurile ar urma să se redeschidă cu respectarea restricţiilor în vigoare care prevăd funcţionarea la o capacitate de cazare de 70%, servirea meselor pe terase, dezinfectarea şi igienizarea tuturor spaţiilor, purtarea măştilor.

Sursa foto: CFR calatori craiova, CFR Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *